Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

 • Att tänka på
 • Allmänna tips
 • Leva i villa
 • Vilka kostnader?
 • Hur det är att bo i villa
 • Renovera villa

Blogg

I vår blogg här på Köpa Villa skriver vi om allt som hör villalivet till: renoveringar, privatekonomi, trädgårdsarbete, familjeliv och mycket mer. 

RSS

Uppblåsbar pool som spa – det plånboksvänliga alternativet

22 jun 2022

Upptäck fördelar med en uppblåsbar pool som spa, som förutom att den är mobil och erbjuder maximal komfort även är ett välkommet budgetalternativ för semestern.

Sommaren närmar sig och ni skulle vilja lyxa till det med ett hemmaspa på uteplatsen. Ni har funderat på att skaffa en lagom stor spapool som rymmer cirka 800 liter. Dock har ni inte vågat ta steget att investera fullt ut, trots att ni haft planer på detta spa i ett par år redan.

Men inför denna sommar har ni hittat ett utmärkt entry level-alternativ – en uppblåsbar spapool. Äntligen får ni chansen att njuta av er semester i ett hemmaspa som inte behöver kosta multum, utan som är ett plånboksvänligt. Ändå är det ett kvalitativt alternativ till en dyrare och mer exklusiv spapool.

Fördelar med en uppblåsbar pool till ett spa

Om man funderar på att skapa ett eget utomhusspa, men ännu inte är redo att investera i en stationär spapool, kan ett uppblåsbart alternativ vara rätt väg att gå. En fördel med en uppblåsbar spapool är att den kan flyttas dit man vill ha den för stunden. Prova på hur det är att äga ett utomhusspa innan du väljer att satsa på en dyrare variant.

Hos en seriös leverantör hittar du flera olika varianter på spapooler som passar de allra flesta och du kan välja mellan 800 liter eller 1000 liter. Hos leverantören går det också att hitta bekväma tillbehör som till exempel en nackkudde och en dryckeshållare. Det finns även praktiska tillbehör som spafilter och klorfördelare.

Sprinklersystem ger en trygg miljö

14 jun 2022

Med ett pålitligt sprinklersystem som agerar direkt behöver en eldsvåda inte bli lika förödande som den kan bli om man inte upptäcker och släcker den i tid.

Det värsta är om en brand uppstår på natten när ingen hinner upptäcka den i tid. Då kan en liten glödande härd få tid att sprida sig och kanske förstöra en hel byggnad innan den upptäcks. Men även under dagtid kan det gå alldeles för fort med en brand för att man ska hinna släcka den utan fara för människor.

Ett välfungerande sprinklersystem är därför den bästa investeringen om man vill skydda människor och fastigheter från okontrollerad eld. Ett sprinklersystem reagerar direkt om temperaturen i en byggnad blir för hög. Då börjar vatten spruta ut och dämpa elden. Andra brandskyddsåtgärder och larm är fortfarande viktiga, men ett sprinklersystem agerar omedelbart.

Att låta en fackman installera rätt sprinklersystem

Det krävs erfarenhet och kunnande för att göra en pålitlig installation av sprinklersystem. Alla enheter behöver sitta på rätt ställe för att effekten ska bli tillräcklig. Därför är det viktigt att anlita en seriös installatör så att anläggningen blir godkänd av försäkringsbolaget. Maxcon är ett företag med lång erfarenhet och kompetens när det gäller sprinklersystem.

När du anlitar ett erfaret företag som Maxcon får du hjälp med allt från första projektering till installation och utbildning i och skötsel av sprinklersystemet. Företaget erbjuder också serviceavtal och underhåll eftersom sprinklersystem precis som alla andra anläggningar behöver regelbunden kontroll för att fungera och ge den trygghet som det är avsett att ge.

Hur går en solcellsinstallation till?

12 jun 2022

Våra ljusa sommarmånader lämpar sig väldigt bra för solceller. Men hur är det på vintern och varför måste solcellsinstallationen utföras av en elektriker?

Solceller fungerar väldigt bra i Sverige, även då solen inte skiner och det är molnigt. Ju fler ljusa timmar dygnet har desto mer el kan solceller producera. Det betyder att det även lönar sig med solcellsinstallation i de norra delarna av landet. Särskilt på sommaren under de månader då solen inte ens går ner.

Under sommaren är produktionen av el så pass stor att man sällan kan göra av med allt. Då kan man sälja den vidare till det fasta elnätet och tjäna en slant. Det jämnar ut kostnaden för den el man under vinterhalvåret måste köpa då solcellerna inte kan producera så mycket.

Företag som erbjuder solcellsinstallation och utbildning om systemet

Det gäller att läsa på innan man installerar solceller. Installationen måste ske på rätt sätt och av en behörig elektriker, då felaktigt installerade solceller kan leda till brand. Därför är det viktigt att man tar hjälp av ett certifierat företag som är experter på solceller och som utför solcellsinstallation.

Då kommer de först ut på plats för att se vilka förutsättningar som finns och för att bedöma hur stor anläggning man behöver. Därefter får man en offert som man får ta ställning till i lugn och ro. Väljer man att gå vidare monteras solcellerna, och systemet installeras och kopplas ihop med elnätet. Man får också en utbildning om systemet av företaget så att man förstår hur det fungerar. Skaffa dina solceller via detta företag: www.interceptsolar.se

Att sälja bostad på Hisingen – en vinnande affär!

6 jun 2022

Ska du sälja bostad på Hisingen? Anlita en seriös mäklare som kan området och som brinner föra att göra bostadsförsäljningen till en bekymmersfri process!

Att sälja sin bostad kan vara en känslig process. Ofta har man många minnen i bostaden som kommer till liv när man plötsligt tittar igenom sina saker, fotograferar rummen eller piffar till entrén för eventuella besökare. Det blir särskilt känsligt när man sedan har spekulanter på besök som stövlar omkring bland alla dessa minnen.

Säljer man sin bostad behöver man en trygg hand att hålla i. Istället för att man själv ska ta tag i alla jobbiga delar kan man få hjälp. Nu är ju inte all hjälp bra, det gäller att välja med omsorg. Man vill inte att mäklaren lite halvhjärtat försöker bli av med ens bostad med hjälp av suddiga fotografier och struliga tidsbokningar.

Den kan vara bekymmersfritt att sälja bostad

En bra mäklare ska inte bara hjälpa till att sälja bostaden, utan även se till att hela processen blir bekymmersfri. Med en professionell säljare får man seriösa spekulanter på besök och man slipper att en otrevlig spekulant traskar in med leriga skor och lägger skambud mest för att kunna göra en lång inspektion av toaletten med låst dörr.

Det finns professionell hjälp att få för att sälja bostad på Hisingen. När man jobbar med de riktigt bra mäklarna blir bostadsförsäljningen trevlig och man kan gå ifrån sin bostad med en bra känsla och ett fint avslut.

Mäklare i Kumla säljer din bostad

5 jun 2022

Mäklare i Kumla sammanför säljare och köpare på bostadsmarknaden. Har du en bostad du vill sälja eller köpa är det bara att höra av dig till en bra mäklare.

Hittar du en mäklare i Kumla kommer du garanterat få hjälp med att sälja eller köpa en ny bostad. Det spelar ingen roll om den är ny eller gammal, liten eller nyrenoverad. Alla lägenheter har en köpare och en säljare. Det är efterfrågan på marknaden som avgör priset.

Det finns ett utgångspris som mäklaren och du som säljer sätter tillsammans. Ibland för att se om det kan locka fler som är intresserade och på så sätt få till en budgivning. Det kan göra att priset höjs väsentligt. Andra gånger sätts ett pris som är ditt accepterade pris och då där du beredd att sälja så fort någon vill ge dig det.

Mäklare i Kumla till din tjänst

Det finns så klart fördelar och nackdelar med allt. Du som köper vill komma över en bostad till ett bra pris som du mäktar med att betala. Du som säljer vill oftast ha ut så mycket som möjligt för din bostad. Det är helt naturligt att det är så. Det är så marknaden ser ut och har gjort under längre tid.

En mäklare i Kumla ska kunna föra samman både köpare och säljare och få till en bra affär där alla känner sig nöjda. Det kräver sin man eller kvinna för det uppdraget. Du bör vara genuint intresserad av att hjälpa andra människor och brinna för att sälja. Läs mer om mäklare på den här hemsidan: mäklarekumla.net/

Missa inte möjligheten med en mäklare i Mariefred

4 jun 2022

Ta kontakt med en mäklare i Mariefred om du vill köpa hus i denna populära idyll. Det gäller att vara riktigt snabb på bollen om du vill runda budgivningen.

Du är inte ensam om att leta hus i Mariefred. Och det är inte så konstigt. Kommunen erbjuder lantlig idyll vid Mälaren bara ett stenkast från Stockholm. Så för att du ska ha en chans att hitta drömkåken gäller det att du tar kontakt med en riktigt bra mäklare.

Det är nämligen inte bara när du säljer lägenhet eller hus som det är viktigt att välja rätt mäklare. Det gäller också när du ska köpa en fastighet. Särskilt i populära områden som Mariefred. Du ska se till att låta mäklaren veta att du är en seriös spekulant med pengar på fickan. Då kan du nämligen få tillgång till en hel del objekt redan innan de läggs ut på marknaden.

Därför ska du snacka med en mäklare i Mariefred

Be en mäklare i Mariefred att kontakta dig så fort han eller hon får in ett objekt som stämmer överens med dina önskemål. Detta är viktigare ju kräsnare du är. Har du väldigt många punkter på din önskelista är det inte säkert att det kommer dyka upp särskilt många objekt som verkligen checkar av dem.

Och då gäller det att du är snabb på bollen när drömhuset väl kommer ut på marknaden. För även om många letar hus i Mariefred just nu, är det många säljare som prioriterar en snabb affär framför en lång budgivningsprocess.

Villastängsel visar var gränsen går i Uppsala

30 maj 2022

Villastängsel i metall visar var gränsen till din tomt går i Uppsala. Och kräver inte en gnutta underhåll, till skillnad från trästaket som ruttnar i regnet.

Den som äger en villafastighet kan mycket väl vilja visar grannar och andra som vistas i kvarteret var gränsen går. Gränsen till din tomt, det vill säga. Och inget visar den gränsen tydligare än ett klassiskt villastängsel.

Ett staket är också fint. Men det vanliga svenska trästaketet kräver ju lika mycket underhåll som fönstren i din villa. Alldeles för mycket, alltså. Det ska slipas och målas både en och två gånger med jämna mellanrum för att det ska se snyggt och prydligt ut. Vilket du absolut vill att det ska göra. Om ett hus verkar nedgånget och övergivet kan det dra till sig både bovar och banditer.

Villastängsel ger din tomt en pampigt internationell look

Om du istället väljer att satsa på villastängsel i Uppsala kan du känna dig trygg med att få en riktigt hållbar lösning på plats utan att du kommer behöva lägga ned en enda sekund på underhållet. Metallstängsel är inte bara snyggt, det håller dessutom för väder och vind. Trästaket, däremot. De verkar ruttna så fort det regnar lite.

Vilket är dumt, eftersom det regnar en hel del i Uppsala. Villastängsel i metall däremot – de inte bara tål regnet, de glänser i det! Bokstavligt talat. Om du vill att din tomt ska ge ett riktigt pampigt intryck, med lite internationell känsla, så är det helt klart svarta metallstängsel du ska ha.

Sälja bostad på Östermalm är ett hett jobb

27 maj 2022

Vill du sälja bostad på Östermalm är du ett hett ämne precis som din bostad är. Det är alltid lika attraktivt att sälja och köpa en fin bostad på Östermalm.

Det är nog få människor som inte kan tänka sig att bo på Östermalm. Här finns många vackra gamla hus och lägenheterna är vad man kallar för fashionabla. Eftersom efterfrågan är stor och marknaden kanske inte dräller av lediga lägenheter eller hus, är priset därefter - skyhögt.

Ju dyrare en bostad är ju högre provision blir det för en mäklare. Samtidigt får säljaren en god inkomst och kanske gör sitt livs affär. Det hindrar inte att den som köper även gör sitt livs affär. Priserna fortsätter ju att stiga och så småningom när det är dags att sälja även för köparen kommer utlägget förmodligen betala sig.

Den är en roligt uppgift att sälja bostad på Östermalm

Att sälja bostad på Östermalm kan tyckas svårt eller lätt beroende på vem som ser på frågan. Det kan vara lätt då det är ett mycket eftertraktat område. Svårigheten kan vara att det inte finns så många intressenter som orkar upp i de prisklasser det gäller. Många kanske vill men inte alla har råd.

För en mäklare kan det vara en rolig uppgift att sälja en bostad på Östermalm. Dels är det vackra omgivningar att vistas i. Dels är det som tidigare nämnts ofta vackra byggnader och fina lägenheter. Att visa dem är klart mycket roligare än att visa en lägenhet i en sjaskig och nedgången miljö.

Byt karriär och bli mäklare i Gävle

27 maj 2022

Att arbeta som mäklare i Gävle är ett bra alternativ för dig som tröttnat på livet i ICA-butiken men ändå vill ha ett socialt jobb. Kort utbildning, också.

Du som har tröttnat på att stå i kassan på ICA kanske funderar över en alternativ karriär. Då ska du veta att det inte tar alltför lång tid i skolbänken innan du kan börja arbeta som mäklare. Även om det sannerligen är ett kvalificerat arbete, går det fort att lära sig grunderna i skolan. Finliret kan du bara lära dig ute i fält.

Det tar faktiskt bara något år innan du kan börja ta jobb som mäklare. Åtminstone innan du kan börja praktisera och jobba extra hos någon av de förnämliga mäklarfirmorna som Gävle har att erbjuda. Hör dig för hos dina lokala mäklare, och se om någon av dem är ute efter att nyanställa. Du kan faktiskt få hjälp på traven med praktik och utbildning direkt från företagen i branschen.

Mäklare i Gävle hinner prata med sina kunder

Att arbeta som mäklare i Gävle är ett omväxlande och intressant yrke. Särskilt för dig som uppskattar sociala kontakter i jobbet. Du kommer få träffa minst lika mycket människor som i kassan på ICA, men får utrymme att föra längre konversationer än vad som hinns med i den slingrande butikskön.

Ta steget redan i dag, och anmäl dig till nästa termins mäklarutbildningar. Livet är kort och du har ingen tid att förlora. Sedan kommer du sannolikt tjäna bättre än på ICA också.

Mäklare hjälper dig med hela försäljningen i Östersund

15 maj 2022

Ska du sälja din bostad men vet inte i vilken ände du ska börja? Det första du bör göra är att anlita en mäklare i Östersund som sedan hjälper dig vidare.

Det kan vara ganska känsligt när man ska sälja sitt hem. Det är inte alla gånger det känns rätt, men trots det måste man göra det. Att då gå igenom en hel försäljning kan vara väldigt jobbigt. Det första man bör börja med, oavsett anledning till försäljning, är att anlita en mäklare. Precis som med allt annat så ska man inte ta första bästa. Kolla med dem hur de arbetar och även vad de tar betalt för det. När du har hittat din mäklare i Östersund, då påbörjas hela processen. Detta är en process som för dig kommer vara betydligt mycket enklare än om du hade behövt göra den själv. Mäklaren tar hand om fler saker än vad man egentligen kan tänka sig. Det kan du läsa om här nedan.

Vad gör mäklaren?

Som mäklare tar man hand om i stort sett hela försäljningen. Allt börjar såklart med en överblick av bostaden. Sedan fixar de med en lockande och bra beskrivning av både bostad och området den ligger i. Av den anledningen ska man alltid anlita någon som har koll på området. En sak som verkligen säljer in är bilderna. Det är inga bilder vem som helst tar. Mäklare har ofta bra hjälp av proffsfotografer för att ta ens bilder på hemmet.

Nacka har bra hemstädning

6 maj 2022

Tveka inte längre! Beställ hemstädning i Nacka och njut av livet. Få hemmet rent och fint medan du jobbar eller är på semester. Det kan inte bli bättre.

Nacka erbjuder dig som bor där många fördelar. Vad sägs om att få hemmet städat medan du är på ditt jobb? Det kan ske på en regelbunden basis. Vill du hellre ha det lite då och då så kan du få det. Kanske vill du ha en rejäl storstädning medan du är iväg på semester. Alternativen är många och du får vad du betalar för. En storstädning en gång om året kanske passar dig bättre än en lättare städning en gång i månaden eller veckan. Oavsett dina behov finns det hemstädning i Nacka som kan möta upp dem. Låt inte städning bli ett måste som tynger dina axlar.

Det är okej att låta någon annan sköta hemstädning

För en del människor känns det underligt att någon annan skulle städa hos dem. Andra är uppväxta med att det är så. En del skulle aldrig vilja göra rent hos andra människor, men du kanske tillhör dem som tycker att det är helt okej att göra det.

Vad andra tycker borde inte spela någon roll. Vad du själv tycker kan däremot sätta käppar i hjulet för dig. Tänk så här: Om du vill och har möjlighet att anlita någon som städar hos dig, då ger du någon ett jobb. De gör en bra städning hos dig och du ger dem möjlighet att tjäna pengar. Läs mer om hemstädning på den här hemsidan: hemstädningnacka.se

Mäklare gör försäljningen tryggare i Umeå

29 apr 2022

Det kan kännas jobbigt att köpa eller sälja en bostad. Det är ett stort steg och ingen vill bli lurad. Med mäklare i Umeå blir hela processen tryggare.

Vill du ha en enkel försäljning av din bostad? En försäljning där du inte behöver stressa och må dåligt över allt som behöver göras? Då ska du vända dig till en mäklare som sköter försäljningen. Mäklaren tar hand om så otroligt många saker gällande försäljningen av bostaden.

För den som inte sålt bostad innan, så vet man inte hur svårt det kan vara. Man vet inte hur mycket en mäklare faktiskt gör. Men så snart ni ska sälja bostad så kommer ni inse vilket otroligt stort jobb det är och hur mycket hjälp man faktiskt kan få med det.

Vad gör mäklare i Umeå för dig?

Det finns en del saker du måste göra inför försäljningen av din bostad. Här listas några av dem:

 • Skriva en annons om bostad och område
 • Få bostaden värderad
 • Fixa rekvisita inför fotograferingen
 • Anlita en fotograf som kan ta professionella bilder på bostaden
 • Hålla i visningar
 • Skriva avtal

Detta är några av de saker man måste göra inför att man ska sälja sin bostad. Det är också sånt du får hjälp med om du anlitar rätt mäklare i Umeå. De tar hand om allt du önskar att de ska ta hand om. Har du en egen fotograf går det givetvis bra, men det är inte bara att ta bilder. Det behövs rätt ljus och rätt vinkel för att få till dem.

Viktiga saker att tänka på när man väljer nya fönster

29 apr 2022

Letar ni efter nya fönster till villan eller fastigheten? Då måste ni tänka på både u-värde, utseende, underhåll och hållbarhet. Här kommer några bra tips.

Valet av fönster har stor betydelse för huset och fastighetens utseende. Helst ska de passa husets arkitektur och tidsepok. Har man ett äldre hus som tidigare fått sina fönster utbytta och vill återställa fasaden kan ofta stadsbyggnadskontoret hjälpa till med att hitta rätt fönstermodell. Viktigt då man ska sätta in nya röster är också att tänka på u-värdet och att välja energisnåla fönster. Då får man ett bättre inomhusklimat, samtidigt som man sänker sina energikostnader. Helst ska fönstret ha så lågt u-värde som möjligt, i alla fall om man bor i de mer nordliga delarna av landet där vintrarna kan vara riktigt långa och kalla.

Underhållsfria fönster av trä

Fönster finns i olika material som trä, PVC och aluminium. Träfönster är vackrast men de kräver också en hel del underhåll. Vill man slippa att renovera fönster finns det träfönster som är klädda med aluminium på utsidan, vilket gör dem underhållsfria. Men underhållsfria är också fönster av PVC, eller plast som det faktiskt är. De behöver bara torkas av med ett milt rengöringsmedel när karmarna har blivit smutsiga. När det kommer till hållbarhet och livslängd lönar det sig att satsa på fönster av bra kvalitet. Träfönster av bra virke kan i stort sett hålla hur länge som helst bara man är noga med att sköta underhållet som man ska.

Mäklare i Västerås ger tillbaka på gungorna

27 apr 2022

Det man förlorar karusellen tar man igen på gungorna heter det. En mäklare i Västerås kanske tar procent på vinsten. Men å andra sidan blir vinsten högre.

Det gamla talesättet om karusellen och gungorna syftar på hur man tjänade pengar på ett tivoli förr i tiden. Karusellerna var dyrare att driva men väldigt populära. De gav liten – om någon – vinst. Å andra sidan drog de intresset till gungorna, som inte kostade mycket att driva och gav stor vinst.

Lite så bör man tänka när man anlitar en mäklare i Västerås. Ja, det kostar att anlita en mäklare. Antingen via ett fast arvode och/eller en provision på försäljningen. Men med en duktig mäklare på plats kan du få mer betalt för din lägenhet och samtidigt vara säker på att allting går rätt till.

Mäklare kan alla knepen på marknaden

Med en mäklare i Västerås riskerar du inte att bli utsatt för någon som försöker blåsa dig. Det blir som att ha en erfaren trollkarl med sig när man går runt på ett tivoli och blir sugen på att satsa pengar i olika “enkla” spel. Det finns alltid en hake och mäklaren/trollkarlen känner till hakarna och kan varna dig.

Att genomföra en försäljning av en lägenhet är en stor sak. Det är mycket pengar som ska byta ägare och många parametrar som måste stämma. Få människor har den expertis man behöver för att kunna genomföra en så stor affär med tillförsikt och på egen hand. Läs mer om mäklare på denna sida: mäklareivästerås.se

← Äldre inlägg