Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Blogg

I vår blogg här på Köpa Villa skriver vi om allt som hör villalivet till: renoveringar, privatekonomi, trädgårdsarbete, familjeliv och mycket mer. 

Hitta rätt med mäklare i Mölndal

18 jan 2022

Ligger din drömbostad på Sveriges framsida? Det låter högst rimligt och vem vill inte bo med havet nära? En mäklare i Mölndal gör vägen mindre snårig och hjälper till med det praktiska.

Att trivas med och i den egna bostaden är viktigt. Känner man att man inte riktigt är på rätt ställe kommer det aldrig att bli hundra. Det är värt att offra både tid och pengar på att hitta hem. Och det finns många bostäder att välja mellan…

Hitta rätt är aldrig enkelt. Man kan slitas mellan tanken att den bostad man just sett är den enda som kommer att passa en. Eller så tänker man att det säkert finns en ännu finare en bit bort. Den har bara inte kommit ut på marknaden än.

Låt en mäklare hjälpa er att reda ut begreppen

Det är inte bara huset som ska stämma. Det finns något som heter pris också. För att inte tala om andra intresserade. Har man aldrig förr köpt en bostad kan det kännas som en djungel att gå vilse i. Då fungerar en mäklare i Mölndal som ditt stöd. Köpekontrakt och pantbrev är inget man föds med kunskap om.

Under processen med att köpa hus eller lägenhet finns mäklaren alltid där. Hen svarar på frågor, ordnar visningar och ger råd om finansiering. När det är din tur att vinna en budgivning är det mäklaren som arrangerar kontraktskrivning och ser till att allt ordnas juridiskt och praktiskt. Senare finns också hjälp att få vid deklaration.

Elektriker barnsäkrar huset i Uppsala

17 jan 2022

När det kommer en ny liten familjemedlem är det viktigt att se över elen i huset. Små fingrar har en förmåga att hitta det mesta. Med hjälp av en elektriker i Uppsala kan man känna sig trygg.

Paret Eriksson kontaktade en elektriker från Uppsala när de fått veta att de väntade barn. Huset de nyligen flyttat in i var gammalt och inte renoverat på lång tid. De hade börjat med barnrummet som nyligen hade blivit klart, resten fick de ta lite i taget. Först ville de säkra huset så att barnet, när det var dags, kunde krypa runt utan att de behövde oroa sig.

Elektrikern Erik kom för att gå igenom huset tillsammans med paret. När genomgången var klar bestämdes att han skulle byta ut eluttagen till jordade. I parets sovrum var elen feldragen och skulle åtgärdas. Alla kontakter skulle få skydd så att barnet inte kunde sticka in något i dem.

Elektriker med hög kompetens

Då Erik ändå var på plats passade de på att få hjälp med att installera den nya diskmaskinen samt byta från vanliga lysknappar till dimmers i de flesta rummen. Båda gillade mysbelysning och levande ljus berättade de. Elektrikern påminde om att inte placera dem i barnets räckvidd när denne började ta sig runt hemma. Han hade egna erfarenheter och kunde intyga att barn var både listiga och supersnabba.

Några dagar senare kom han tillbaka, säkrade deras hem och installerade diskmaskinen. Som tack för all hjälp bjöd de på fika innan han önskade dem lycka till och lämnade lägenheten. Läs mer om elektriker på den här hemsidan: elektrikeruppsala.nu

Så fixar ni digitala passersystem i Örebro.

16 jan 2022

Byt era gamla låssystem i Örebro mot ett digitalt passersystem istället. Läs om hur ni istället för nycklar kan använda brickor som går att helt anpassa efter era behov. Framtiden är digital.

Gamla låskolvar kan börja kärva. Nycklar kan tappas bort eller gå sönder. De kan även kopieras och det är mindre önskvärt om det görs av någon som egentligen inte ska ha tillträde till fastigheten. Med andra ord är det mycket som kan gå fel med gamla nycklar och låssystem och när olyckan är framme kan det vara bra att ha en lösning som fungerar för alla. Det är då det är dags att kontakta en firma som installerar digitala passersystem i Örebro. Så ut med det gamla och in med det nya.

Passersystem som passar alla.

Fördelarna med digitala passersystem är många. Bland annat har ni möjligheten att programmera dem så de är helt skräddarsydda efter era önskemål och behov. Man använder inte nycklar till digitala passersystem, utan brickor. Dessa kan kodas så att varje bricka passar till just det antal dörrar som det är tänkt. Om du är vaktmästare i fastigheten till exempel, passar kanske din bricka till att låsa upp huvudingången samt vaktmästarens kansli, medan en hyresgäst med sin bricka låser upp huvudingången samt dörren till sin lägenhet. Man kan också välja att koda så vissa brickor funkar vissa tider på dygnet. Har man ett gym som stänger kl. 22, vill man inte att folk blippar in sig efter stängningsdags. Läs mer om passersystem på den här hemsidan: passersystemörebro.se

Förbättra din ekonomi med solceller i Uppsala

15 jan 2022

Ännu en dyr elräkning har trillat ner, och du är så trött på att slänga ut pengar i sjön. Kanske kan det vara solceller i Uppsala som kan rädda din ekonomi och få dig att se fram emot kalla dagar?

Det är aldrig kul att betala för något som du inte ens kan se. Och ännu mindre kul kan det vara när du ska betala för något som du inte ens själv kan styra till fullo, som när det är väldigt kallt utomhus. Men det du kan göra är att du kan välja hur du vill värma upp ditt hus. För det finns en mängd olika lösningar som är mer eller mindre dyra att använda sig av. De allra dyraste uppvärmningsmetoderna är olja eller el. Men ändå är det många som fortfarande använder dessa. Även om det blir fler och fler som har börjat välja de värmekällor som i sin källa är helt gratis.

Solceller som förmedlar gratis värme

En värmekälla som är helt gratis är solen. Du har säkert märkt hur varmt det kan bli när solen ligger på, och detta är en temperaturskillnad som finns under hela året. Därför är det en möjlighet att använda dig av solceller i Uppsala för att värma upp ditt hus, eller åtminstone sänka dina värmekostnader. Tyvärr är inte solenergi en helt gratis uppvärmningsmetod då själva solcellerna och allt runt dessa kostar en del. Men du kan lita på att du kommer att sänka värmekostnaderna med en rejäl slant.

En mäklare i Norrköping säljer ditt hus

15 jan 2022

En duktig mäklare i Norrköping säljer ditt hus åt dig med bästa möjliga förtjänst. Det gäller då att få köparen att vilja ha huset till varje pris genom att framhålla alla fördelar med det.

Framför allt gäller det att sälja till rätt kund. En ganska risig fastighet på landet som har stora biutrymmen och en stor lada kan vara rena önskedrömmen för den som vill ha plats för att laga motorcyklar. Om ditt hus har en speciell egenskap som en viss spekulant är mycket intresserad av, så får din mäklare i Norrköping lätt upp priset och behöver inte vänta länge på ett köpbeslut.

Psykologisk blick för det rätta tillfället

Mäklaren är en skicklig affärsman som tar reda på kundens önskemål och reagerar på köpsignaler som framkommer under visningen. I många fall bryr sig inte kunden så mycket om styling och detaljer, för de kan ha andra planer för fastigheten. Det är mäklarens jobb att ta reda på vad kunden vill ha.

Det har hänt ibland att ett hus har haft ett helt nyrenoverat kök, och när huset var sålt rev den nye ägaren ut alltsammans och gjorde om det enligt egen smak. Då var pengar inget problem, utan köparen var ute efter läget. Mäklaren håller i budgivningen, säljer objektet och skriver kontrakt. Dessutom har mäklaren kunskaper om byggnader för att kunna svara sanningsenligt på frågor som spekulanterna ställer. Skaffa en skicklig mäklare som säljer ditt objekt i Norrköping så att du får mesta möjliga förtjänst på affären.

Är en vindsvåning i Stockholm ditt nästa hem?

8 jan 2022

En råvind ombyggd till en vindsvåning är ett sätt att få ett nytt och fräscht boende när man letar bostad i Stockholm. Nyproducerat och gammalt på en gång, och dessutom charmigt och unikt.

Att välja och vraka fritt på bostadsmarknaden är få förunnat. Särskilt i Stockholm där bostadspriserna höga och utbudet av lägenheter som man har möjlighet att köpa kan vara begränsat. Men kanske har man sparat ett tag och fått ihop till en ganska stor handpenning, och är till slut redo att försöka hitta drömboendet.

Kanske är man sugen på en nyproducerad lägenhet. Och samtidigt dras man kanske till byggnader i något äldre stil, eller så vill man helt enkelt bo i ett område där det inte byggs så mycket nytt. Då kan alternativet vara en nyproducerad vindsvåning.

Oinredda vindar blir till vindsvåningar att bo i

En del fastigheter har vindsvåningar som hittills bara har varit råvindar, men som lika gärna skulle kunna göras om till lägenheter. Ibland görs sådana renoveringsprojekt och det kan bli en fantastisk chans att få en unik lägenhet.

Trots att en fastighet inte ser ny ut på utsidan kan det dölja sig en riktigt pärla där inne. Med en vindsvåning kan man få rum med charmiga snedtak, högt i tak mitt i rummen, och kanske takfönster som släpper in dagsljuset. Har man tur kan man också få en fantastisk utsikt över staden. Tänk en härlig takterass där man kan sitta och se ut över stadens alla tak. Där behöver man inte drömma sig iväg någon annanstans. Läs mer om vindsvåningar på denna sida: simoncrest.se

Ta hjälp av en inredare i Stockholm

30 dec 2021

Får du inte till inredningen i din bostad? Ibland är det små knep och tricks som behövs för att du ska trivas i ditt hem. Sådana som du kan få hjälp med av en duktig inredare i Stockholm.

Du har provat att flytta runt dina möbler på alla möjliga sätt, men det blir inte riktigt bra. Och fast att du läst allt som finns om inredning så får du liksom inte till det så som du sett i inredningstidningarna. Om du vill så kan du istället ta hjälp av en inredare i Stockholm. Någon som kan allt om inredning och som kan få till den där extra kicken som behövs i ditt hem. Även om det kanske inte ens behövs nya möbler för att du ska bli nöjd.

Inredare som kan sina knep

Det är lustigt, men ibland kan det räcka med mycket små knep för att du ska få ett helt annat hem. Kanske ska du bara vrida soffan lite, vända sängen åt ett annat håll eller hänga upp gardinerna på ett annat sätt. När du anlitar en inredare så kommer du få hjälp med allt sådant och mer därtill. Det kan även vara så att du ger din inredare helt fria händer att till och med köpa in nya möbler. Men i så fall är det viktigt att du också talar om vilken stil du vill ha i ditt hem och vilka färger som du tycker speciellt mycket om att ha.

Låt proffsen sköta din golvslipning i Stockholm

2 dec 2021

Vill du prova på golvslipning? Brukar du få höra att du har tummen mitt i handen? Då kan det vara klokare att anlita någon som utför din golvslipning i Stockholm, så att resultatet blir bra.

Alla har någonting som de är extra bra på och någonting som de är extra dåliga på. Och i vissa fall kan det även handla om att man verkligen inte har lust att göra någonting, eller att man är rädd för att det ska bli fel. Så kan det exempelvis vara när det kommer till golvslipning. Det är något som du egentligen inte har en aning om ifall du är duktig på, innan du har provat på det. Och det kan vara svårt att få träning eftersom du troligen sällan ger dig på att slipa golv i ditt hem. Därför kan det vara klokt att istället anlita någon som kan utföra din golvslipning i Stockholm. Någon som faktiskt har både vanan och kunskapen av att ha slipat mängder av golv i sitt jobb.

Golvslipning som utförs på rätt sätt

När du gör en golvslipning på rätt sätt så kommer golvet se ut som nytt igen. Men om du gör den fel så kan det bli gropar och ojämnheter i golvet, som du till och med kan märka när du går på golvet eller när du ska ställa möbler på det. Men när det blir rätt så kommer det bli ett mycket bättre sätt att få ett snyggare golv som håller sig fint länge.

En mäklare på Södermalm kan området väl

10 nov 2021

Att leta efter en ny lägenhet kan ta tid, det är viktigt att man låter det göra det och att man ser sig om på marknaden, men kontaktar man en mäklare på Södermalm kan de komma med många bra förslag.

När man känner att det är dags för förändring i boendet så är det bra att tänka efter varför man behöver flytta och hur man vill ha det i framtiden. Ju tydligare man kan beskriva vad man vill, desto större chans är det att man hittar det. Kanske vill man närmre centrum eller så vill man bara ha en större bostad i området man bor.

Söker man bostad på Södermalm så finns det många vackra och speciella lägenheter att välja mellan. Det mesta som finns på Södermalm är speciellt. Atmosfären i kvarteren och de historiska vingslagen gör det till ett unikt område. Kontaktar man en mäklare där så kan de komma med det erbjudande man vill ha.

En mäklare som hjälper till att hitta precis det man ville ha

Mäklare får hela tiden in fantastiska lägenheter och ser dem hitta sina nya ägare. När man letar bostad kan det verka som att man aldrig hittar dem i tid. Därför är det så bra att anlita en mäklare som bevakar ens intressen och ger tips så snart något kommer in.

När man väl hittat det man söker så finns de också där för att hjälpa till med kontraktskrivning, banklån och alla de andra saker man måste ha koll på i samband med en flytt. Läs mer om - på denna sida: mäklaresödermalm.com

Besiktningsman i Stockholm är en trygg lösning

14 okt 2021

Det man inte kan se med blotta ögat avslöjar en besiktningsman i Stockholm vid undersökningen av en fastighet, så det är nödvändigt med sådan hjälp för att känna sig trygg när man ska köpa.

Det är jättesvårt att undersöka en bostad som man är intresserad av att köpa. Man har en undersökningsplikt, men oftast tittar man bara på det uppenbara. Det är svårt att veta vad mer man ska leta efter.

Risken är att allt ser bra ut, men när man börjat bo i lägenheten eller huset så upptäcker man svagheterna. Då kan det ibland vara för sent att få ersättning eller pruta ner priset.

Har man anlitat en besiktningsman blir köpet tryggare. Att ha som sitt jobb att leta efter svagheter och fel gör att man vet var man ska leta. Det kan finnas mögel bakom väggar eller skåp som inte går att se. En dåligt dränerad trädgård kan vara fin en torr sommardag men på hösten blir den full av vatten som hotar källaren. Sånt ser man inte om man inte varit med förr.

Det är en investering att anlita en besiktningsman

De som arbetar med att kontrollera fastigheter har ett helt objektivt sätt att titta på byggnader. Man kan därför anlita dem för att göra regelbundna kontroller i bostadsrättsföreningar eller hyresfastigheter. Då försäkrar man sig om att standarden hålls uppe och att där inte finns något som kommer att behöva repareras.

På det sättet kan man upptäcka fel och brister innan något blivit skadat, och spara onödiga utgifter.

Dags för OVK-besiktning i Stockholm

5 okt 2021

En hälsosam inomhusmiljö är inget vi kan undvara och strunta i. Sedan en del år tillbaka finns OVK-besiktning Stockholm. Alla lokaler ska besiktigas med jämna intervall för sund miljö.

Idag har vi rent generellt en hög standard på inomhusluft i landet. Till stor del beror detta på den obligatoriska ventilationskontroll (OVK) vi har sedan tidigt 1990-tal. Där har de regler vi har att följa skrivits ned. Lagen säger att alla fastigheter utom en- eller tvåfamiljshus ska omfattas. Beroende på vad byggnaderna används till är intervallen tre eller sex år.

Skolor, vårdlokaler och liknande ska besiktigas vart tredje år. Upptäcks några fel måste de åtgärdas inom sex månader. Flerbostadshus och kontorslokaler omfattas av samma regler, alltså treårsintervall om ventilationen är av FTX-typ. Skulle ventilationen istället vara av någon annan typ, som F, S eller FX, gäller dubbla intervallet, alltså sex år.

En hälsosam inomhusmiljö med OVK-besiktning

En OVK-besiktning kan enbart genomföras med auktoriserade besiktningsmän. Man går igenom ventilationen och kontrollerar halter av eventuella föroreningar, att ventilationssystemet faktiskt fungerar och att instruktioner för skötsel finns lättillgängliga. Allt noteras i ett protokoll. Behöver något åtgärdas skrivs detta ner i protokollet och måste åtgärdas inom sex månader.

Det är kommunens byggnadsnämnd som har ansvaret. Under besiktningen kan företag som genomför denna också komma med förslag till energieffektiviseringar. Dessa behöver inte genomföras men naturligtvis sparar du som fastighetsägare sköna slantar på sikt om du följer råden. Efter godkänd OVK-besiktning i Stockholm utfärdas ett intyg som ska sättas upp väl synligt i den aktuella lokalen. Läs mer om OVK-besiktning: https://www.ovkbesiktningstockholm.nu/

Gör ett smart val

27 sep 2021

Bönder är något av det viktigaste vi har i Sverige. Tack vare dem får vi mat på våra bord. De arbetar nästan dygnet runt för att få allt att gå runt. För att tjäna nog på det måste de vara smarta.

Tänk vad praktiskt det hade varit om man hade kunnat se vädret flera år framåt. Kanske lite tråkigt, men väldigt praktiskt för många. Som bönderna, man såg den varma sommaren 2018, det var många det tyvärr inte gick bra för. Inte endast på grund av ekonomin, utan främst för att det inte fanns mat så det räckte till djuren. Som bonde, eller vem som helst, vill man inte behöva slakta djur på grund av en sådan sak. Hade man vetat om det kanske man hade gjort det annorlunda sen innan. Lantbruken är viktiga för oss människor. De ger oss mat på våra bord och är en viktigt del i samhället. För att inte tala om djuren som hjälper till att hålla landskapet öppet.

Svårt arbete

Som bonde har man aldrig ledigt. Behöver ett djur en klockan 03.00 på natten, ja, då går man upp och tar hand om det. Det ska sås, skötas om och även skördas. Många börjar så tidigt som när solen går upp på morgonen. Inte mycket till sovmorgon där inte. Att hålla ett helt lantbruk igång är väldigt dyrt. Det är många olika byggnader som alla ska förses med el att dra runt på. Man har redan tillräckligt med utgifter och behöver inte så stora och dyra utgifter som elen kan vara på. Det gäller att vara smart och se över alla sina saker. I dag finns det många olika val som drar mindre i el.

Lys upp med solceller

Vill man dra ned på kostnaderna finns det många sätt att göra det på. Ett av dem är att använda solceller i stället. Det finns säkert många saker på din lantbruksfastighet att byta till solceller. Som lamporna som lyser upp. Eller aggregatet som håller djuren inne. Varför inte slå till stort och skaffa Solceller Lantbruk? Slipp betala någon kostnad, för så länge det finns el i solcellerna så är den kostnadsfri. Kostnaden är när man investerar i den. Men har man ett helt lantbruk och behöver lite mer, då får man även ett bättre pris. För att se om det är något för dig, kontakta ett företag och be även om en offert på det.

Att tänka på med flyttfirma i Göteborg

24 sep 2021

Ska du flytta är det bra att få professionell hjälp, speciellt om du har småbarn. För att få en smidigare, mindre stressig flytt kan du anlita en flyttfirma i Göteborg. Här är några flyttips.

Att delegera är ett av de bästa sätten att få mer tid och kraft över till annat viktigt som måste utföras. Om du överlåter stor del av flytten åt en flyttfirma kommer du definitivt att märka hur smidigt det kan vara att flytta. En del flyttfirmor erbjuder sig även att hjälpa dig med packningen! Det mer traditionella är att flyttbyrån tillhandahåller transport till och från den nya bostaden samt last och avlastning.

Små barn springer omkring och kan göra sig illa under en flytt. Du kan istället ta dem till parken eller hålla dem upptagna med något roligt någon annanstans medan din partner stannar med flyttgubbarna.

En miniguide inför flytten med flyttfirma

Nyckeln till en lyckad flytt ligger i planeringen. Starta tidigt med att planera vad som behöver göras. Gör gärna en checklista. Det är motiverande att få checka av avslutade ärenden och det är kul att se hur produktiv man är. Boka din flyttfirma i Göteborg i god tid innan din flytt. Du kan få en besiktning och en offert utan kostnad på de flesta flyttbolag.

Det finns inte många saker som är mer frustrerande än att upptäcka att man inte har tillräckligt med flyttkartonger när det är dags att lasta bilen. För att undvika att vara kartongfattig, eller att använda dåliga kartonger, kan flyttfirman hjälpa dig. De brukar erbjuda att antingen sälja eller hyra ut kartonger. En del är speciella för sköra saker, så att dina kristallvaser inte går sönder till exempel. Antalet är inget problem för dem, så du har tillgång till så många du behöver. Som tumregel brukar man säga att det räcker med en kartong per kvadratmeter.

Varför inte låta flyttfirman sköta flyttstädningen också?

Efter att man flyttat in vill man ägna all sin fritid åt att pyssla om och inreda sitt nya hem. Egentligen finns det ingen stor lust att åka tillbaka till gamla huset och städa. Nej, slipp det. När du anlitar flyttfirman kan du be dem slänga in en städning också. Då vet du med säkerhet att flyttstädningen blir utförd, men att du inte behöver ha någonting med den att göra. Detta är ett superbra tips för dig som vill ha post-flytt chill.

Köp solpaneler till bra pris

21 sep 2021

Letar ni efter en förändring för hemmet? En förändring som gör det både bättre och billigare att leva. Nästan allt kostar idag, men elen kan bli gratis. Kolla in solpaneler till bra pris.

Är du trött på att höra grannen skryta om de låga elkostnaderna? Hur grannen hela tiden kan göra mer och dessutom spara till en drömresa. Det låter nästan för bra för att vara sant. Men tydligen så är det inte det. De skaffade solpaneler och sen dess har det bara gått bra för dem. Pengarna de investerade tjänade de igen på under ett år på grund av den minskade kostnaden. Efter mycket tjat och antagligen skryt, går man i deras spår. Hjälp får man från sina grannar att hitta solpaneler till bra pris.

Bra solpaneler till bra pris

När man ska göra en investering av något sånt vill man veta att det är bra saker, men även såklart få dem till ett så bra pris som möjligt. Vilket är helt möjligt. Kollar man marknaden finns det många olika företag som säljer solpaneler. Priserna kan man ofta se på deras hemsidor. En del ger bättre priser ju mer man köper och såklart hjälper de till med installationen av solpanelerna. Med solpaneler på huset så innebär det att ni slipper betala för elen. Så länge det finns energi som ger el från panelerna. Dessa är ofta ganska känsliga och laddas upp även de molniga dagarna. Men framförallt älskar de solen som de tar sin energi från.

Lycka är att hitta markiser i Norrtälje

18 sep 2021

I första anblicken känns det underbart att altanen har sol hela dagen. Att huset man köpt i Norrköping inte behöver några markiser. Men det tar inte många dagar innan man måste inse fakta.

Lotten var en soldyrkare av rang och kunde inte skryta nog över altanen där solen alltid sken. Åtminstone när det var fint väder, vill säga. Nu skulle hon som journalist kunna sitta ute på altanen och göra sitt jobb. Ifred fick hon också vara då maken tillbringade dagarna på kontoret i stan.

Ganska snart insåg hon dock att det fanns saker hon missat i sin iver att få vara i solen. För det första blev det otroligt varmt mitt på dagen. Svetten lackade och trots vanan vid sol kunde inte hennes rygg, eller någon annan kroppsdel för den delen, ta hur mycket sol som helst. För det andra kunde hon inte se det som fanns på skärmen då solen bländade, något som var ännu mer frustrerande.

Leta markiser i Norrtälje

En eftermiddag fick hon nog, gick in på google och letade fram företag som sålde markiser i Norrtälje. Hon hittade några och började ringa runt. Hon valde ett företag som hade trevlig personal och som dessutom kunde komma till henne nästa dag för att ta en titt.

De kom överens om en markis som kunde tas ut med en enkel knapptryckning. Den stod även mot lättare regn. En annan fördel, skulle det visa sig, var att den skuggade vardagsrummet och gjorde tv-tittandet till en behaglig och sval upplevelse.

← Äldre inlägg