Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Blogg

I vår blogg här på Köpa Villa skriver vi om allt som hör villalivet till: renoveringar, privatekonomi, trädgårdsarbete, familjeliv och mycket mer. 

RSS

Porttelefon – en bra lösning för företag

27 Sep 2022

Företag med många kontor kan ha svårt att överblicka vilka som kommer och går. Då är det bra med en porttelefon. På så vis vistas inga obehöriga i lokalerna.

Dörren hade stått öppen för alla besökare. Dessutom hade de ingen kontroll över vilka som var i huset då de flesta medarbetare hade sina dörrar stängda när de hade klienter på besök. Situationen började bli bli ett problem, både för produktiviteten och säkerheten.

Nu var det dags att ta nästa steg och hitta en lösning på problemet. Chefen Benjamin kontaktade ett säkerhetsbolag för att boka en tid för konsultation. En vänlig person i andra änden sa att hon skulle boka in en Anders som skulle komma till Benjamin följande måndag. Det var bara att hålla tummarna för att de hade en bra lösning.

Smart porttelefon till företag

Efter att Anders visat honom vilka möjligheter som fanns, började de diskutera just detta företags förutsättningar. En porttelefon för företag kunde fungera. Besökare tryckte på en knapp och kom till en receptionist som kopplade vidare, eller så valde besökaren på en display den person som skulle besökas. Dörren öppnades oavsett vem som skulle ta emot besökaren.

Benjamin hade fått mycket att tänka på men dagen därpå hade han bestämt sig. Porttelefonen skulle gå till en receptionist. På så vis slapp de anställda bli avbrutna hela tiden, för det hände nog att folk tryckte fel. Det skulle bli billigare att använda någon från admin som var intresserad. Han skulle även beställa en kamera till porttelefonen, då kunde de se vem som stod utanför.

Så ska du tänka när du väljer målare i Uppsala

26 Sep 2022

Målare i Uppsala bör kunna lämna referenser, en välskriven offert och långa garantier på arbetet. Då vet du att du har fått tag på en professionell målerifirma.

När du ska anlita en målare är det viktigt att ta in referenser och vitsord. Dessutom bör du se till att alltid få en ordentlig offert på arbetet. Om ett företag varken kan visa upp referenser eller en välformulerad offert kan det vara läge att se sig om efter någon annan målare.

Det finns nämligen många målerifirmor som inte alls lever upp till de krav som är rimliga att ställa på en professionell målare. Som tur är, finns det också många som faktiskt gör det. Och då är det självklart att du ska välja en av dem. Prioritera alltid rutin. Måleriarbete är något som utförs bäst med stor erfarenhet.

Målare som lämnar garantier gör garanterat ett bra jobb

När du letar efter målerifirma i Uppsala kan det vara en god idé att välja någon som lämnar garanti på sitt arbete. Det är nämligen ett tecken på att den där garantin inte har behövts användas så många gånger. Jobbet blir helt enkelt så bra gjort redan från början, att garantin inte utgör någon risk eller kostnad för målerifirman.

Vilket självklart är något positivt för dig som kund. Du har sannolikt ingen lust att behöva göra om ett redan utfört måleriarbete, oavsett om det är garanti på arbetet eller ej. Du kan också hålla utkik efter någon som lämnar längre garantiperioder, som till exempel ett par år. Då vet du att du kommer få ett resultat som håller över tid.

Klassiskt skolade hantverkare i Stockholm

25 Sep 2022

Ska ni renovera lägenheten och letar efter hantverkare i Stockholm? Välj då en byggfirma med klassiskt skolade hantverkare och som erbjuder totalentreprenad.

Till många renoveringar och byggprojekt kan man behöva anlita flera olika slags hantverkare. Till en badrumsrenovering kan det exempelvis behövas plattsättare, målare, vvs-installatör och elektriker. Att leta hantverkare tar tid men också att koordinera arbetet och se till att rätt hantverkare är på plats när de ska.

Som tur är finns det byggföretag med totalentreprenad som kan se till att rätt typ av hantverkare utför jobbet. Det sparar en massa tid och gör att renoveringen ofta blir klar mycket snabbare. Skulle det ändå uppstå problem vet man vem man ska kontakta och slipper hantverkare som skyller på varandra. Men den stora fördelen med totalentreprenad är att det är mer ekonomiskt.

Se upp för oseriösa hantverkare

En seriös hantverkare och byggfirma i Stockholm åtar sig både små och stora uppdrag. De kan exempelvis bygga ett skafferi till köket, men också hjälpa till att bygga ut villan. Hur mycket det kostar att anlita hantverkare beror till stor del på arbetets omfattning och materialkostnaderna. Men priserna kan också variera mellan olika hantverkare och man ska därför alltid ta in flera offerter.

För att inte råka ut för oseriösa och slarviga hantverkare är det viktigt att man också ber om referenser och att man dessutom ringer upp dessa och ställer frågor. Bästa sättet att hitta bra hantverkare är egentligen genom att fråga vänner om tips. Innan renoveringen eller bygget påbörjas måste man också skriva ett ordentligt avtal med hantverkaren eller byggfirman.

Braskamin Stockholm - så hittar du rätt modell

17 Sep 2022

Braskaminer i Stockholm har kommit att bli väldigt populära hos villaägare. Detta som en direkt följd av att de adderar en extra nivå till bostaden. Genom en braskamin så får man som familj en helt ny samlingsplats. Istället för att sitta vid tvn så kan man ta ett steg tillbaka till rötterna och samlas framför en härligt sprakande eld och kanske spela ett spel - eller bara umgås.

Det är något som definitivt kan behövas i vår uppkopplade och uppstressade tid. Genom braskaminer i Stockholm så får man en möjlighet att ladda batterierna och detta är en stark anledning till varför denna naturliga värmekälla ökat i popularitet.

Men, det finns även fler sådana. Dels så handlar det om en riktigt snygg inredningsdetalj. En braskamin hamnar i blickfånget och blir direkt en snackis hos besökare. Detta fungerar även som rent värdehöjande. Många spekulanter söker aktivt efter villor som har braskaminer i Stockholm och är beredda att gå upp ganska mycket i pris när sådana objekt når marknaden. Väljer du att investera i en braskamin så väljer du också att ge dig själv chansen till en fin vinst den dagen ni planerar att sälja bostaden.

Minska kostnaderna genom en braskamin

Det tredje starka skälet till att en ökning skett bland sålda braskaminer i Stockholm är tyvärr inte lika uppiggande. Vi lever i en turbulent tid där Rysslands invasion av Ukraina skapat en helt ny spelplan vad gäller energi och kostnader för el. Som villaägare måste man aktivt söka sätt att sänka sina kostnader.

Genom att exempelvis ta steget mot solenergi, investera i bergvärme eller någon anna typ av värmepump kan man komma att sänka kostnaderna rejält. En braskamin når inte samma höjder, men den kan definitivt komma att kapa topparna på en elräkning. Det handlar om en investering som gör skillnad för uppvärmningen.

Rätt leverantör av braskaminer i Stockholm

Det senare handlar emellertid också om att hitta rätt braskamin - och om att välja rätt leverantör. Ett tips i detta handlar om att välja en leverantör av braskaminer i Stockholm som kan hitta en modell som fullt ut passar din bostad.

Detta både rent arkitektoniskt och inredningsmässigt - men även sett till effekt och spridning av värmen över hela huset. Placeringen är avgörande i den frågan och därför är det också viktigt att du väljer en sakkunnig, erfaren leverantör som kan skapa en skräddarsydd lösning för just dig och dina behov.

Man ska även vara medveten om att det - i många fall och beroende på var man bor - handlar om ett projekt som kan kräva ett bygglov. Med rätt leverantör så skapas handlingar och ansökningar som garanterar godkännande och en smidigare - säkrare! - väg till en fungerande braskamin. Rådet är även att du tar professionell hjälp med den framtida installationen.

Renovera lägenhet istället för att sälja och köpa lägenhet i Stockholm

16 Sep 2022

Att renovera en lägenhet istället för att sälja den och köpa en ny kan vara ett bra sätt att få ett boende som passar er familj när ni lever livet i Stockholm.

En familjs behov ändras över tid. Barnen växer. Vissa flyttar ut helt, andra behöver eget rum. Lägenheten ändras dock inte. Den ser ut som den alltid har gjort. Men att flytta hela familjen till en ny lägenhet är inte alltid en bra lösning på det problemet.

Det är nämligen rätt komplicerat att flytta. Dels att sälja och köpa lägenheter. Dels att en flytt kan innebära byte av skola, eller en längre resväg till jobbet. Det är inte alltid säkert att man har råd att köpa en större lägenhet i samma område. Men måste man verkligen flytta, när lägenheten inte passar familjen längre?

Renovera lägenhet kan ge fler rum eller större kök

Nej då. Det behöver man inte. Att renovera lägenhet i Stockholm kan vara en minst lika bra lösning som en flytt. Kanske till och med en bättre lösning, med tanke på att priserna på bostadsmarknaden befunnit sig i fritt fall under en tid. En renovering är en investering i ert befintliga boende, och den kan komma att betala sig vid en framtida försäljning.

Genom att renovera istället för att flytta kan ni behålla allt det som ni är nöjda med i livet just nu, och ändra på det som inte funkar. I alla fall vad gäller ert boende. En vägg kan ge barn egna rum, och ett rum som ett utflyttat barn lämnat efter sig kan bli ett bibliotek – eller kanske ge möjligheten till ett större kök. Ta hjälp av detta företag när det är dags för renovering: renoveralägenhetstockholm.se

Därför ska du bjuda snickare i Borlänge på fika

1 Sep 2022

Snickare i Borlänge jobbar lite bättre med en kopp kaffe och något hembakt i magen. Och du blir en bättre kund. Att bjuda på fika kan rädda en hel dag.

Kanske har du tummen mitt i handen. Men det betyder ingenting, så länge du har tumme med en bra hantverkare. Se till att bjuda snickaren på kaffe när han eller hon är och jobbar hos dig, så ska du se att jobbet blir lite bättre gjort. I alla fall kommer det kännas som det.

För en bra snickare hanterar självklart alla uppdrag med stor professionalism. Även om en kund inte är snickarens favoritperson kommer det naturligtvis inte avspeglas i resultatet på arbetet. Men glöm inte att alla tjänster handlar till viss del om det faktiska resultatet, och till viss del om kundens upplevelse. Kaffepausen är minst lika mycket till för dig som kund som för snickaren.

Snickare som smaskar sött – succé!

Vad en snickare i Borlänge kan tänkas gilla för kaffebröd är svårt att säga. Sannolikt står hembakt högt i kurs, så sätt in en plåt i ugnen kvällen innan han eller hon ska komma och jobba. Inte bara kommer det smaka gott till elvakaffet, det kommer också göra att ni båda blir på lite bättre humör.

Oavsett vilka problem ni kommer stöta på under dagen (det händer alltid något när det ska till att utföras hantverkeri, det hör till) så kommer ni kunna ta er an problemet med humor och glatt humör. Vilken solskenshistoria!

Skickliga golvläggare i Stockholm - här finns de

29 Aug 2022

För att få ett snyggt och högkvalitativt golv ska du kontakta erfarna golvläggare i Stockholm med lång yrkeserfarenhet och djup kunskap om olika typer av golv.

När man har bestämt sig för att förnya golvet i ett eller flera rum, är det hög tid att kontakta en skicklig golvläggare som vet hur exempelvis ett parkettgolv ska läggas. Ibland vill man byta ut det gamla golvet mot ett nytt trägolv och andra gånger kan det vara en lika bra lösning att slipa ner det gamla golvet och göra det som nytt igen.

Det senare alternativet kan många gånger till och med vara att föredra om man redan har ett parkettgolv som bara blivit slitet. Ta kontakt med en erfaren golvläggare som hjälpt många i Stockholm med omnejd att få sina golv fixade genom åren.

En golvläggare hjälper er att förvandla rummet

Ett nytt golv kan ge rummet en helt ny karaktär och känsla. Genom att byta ut det gamla PVC-golvet mot ett snyggt parkettgolv kan du skapa en känsla av exklusivitet och rymd i rummet. Parkettgolv har under lång tid ansetts som ett statusgolv och har fortfarande den stämpeln även om flera har råd med ett sådant golv idag.

Ett proffsigt lagt golv är inte bara snyggt att se på utan det känns bra att gå på också. Parkettgolv isolerar även rummet genom att stänga ute kall luft som kommer in underifrån och dessutom kan du lyxa till det ytterligare genom att lägga värmeslingor under golvet.

Underhållsplaner för en tryggare framtid

23 Aug 2022

Vill du veta hur du ska ta hand om din fastighet på bästa sätt? Med underhållsplaner får du en överblick över vad som behöver göras, såväl nu som i framtiden.

Det kan vara svårt att hålla koll på allt som behöver tas hand om i en fastighet. När ska fönstren bytas ut, när behöver taket renoveras och när är det dags att se över ventilationssystemet? Med underhållsplaner kan du få svar på alla dina frågor och kan vila tryggt i vetskapen om att allt är i sin ordning.

Genom att ta hjälp av en underhållsplan slipper du oroa dig för att det finns problem som du är omedveten om. Dessutom får du hjälp av en expert med att lista ut vad som ska göras nu och vad som kan vänta några eller flera år. På så vis får du en tydlig överblick över framtiden och kan planera dina projekt därefter.

Planera din ekonomi med underhållsplaner av experter

Underhållsplaner skapar inte bara möjligheter för projektplanering, utan du kan även använda dem för att planera din långsiktiga ekonomi. Du undviker kostsamma överraskningar och har lång tid på dig att anpassa din ekonomi efter de underhåll som fastigheten behöver i framtiden.

Att sköta om fastigheter eller andra lokaler innebär mycket ansvar. Och med ansvar följer ofta en del oro och stress. Underhållsplaner är skapade av experter på området och är ett stöd för dig i hektiska perioder som ger dig kontroll över situationen. Allt för att du ska känna dig så trygg som möjligt. Läs vidare om underhållsplaner här: underhållsplaner.net

Badrumsrenovering kan göra stor skillnad i Göteborg

17 Aug 2022

Har du en vision hur ditt badrum ska se ut? Första steget är att kontakta ett företag som kan badrumsrenovering i Göteborg. De hjälper dig från start till mål.

Har du äntligen köpt din egen bostad i Göteborg? Den ligger på den perfekta platsen och är i den perfekta storleken. Allt annat, det fixar du sen. Som badrummet, det ska helt klart förändras. Just nu är det omodernt och ser ut som sjuttiotalet har varit där och hälsat på. Så kan man inte ha det i denna moderna tid.

En förändring ska till och den ska ske nu snart. Med hjälp av ett företag ska alla drömmar slå in. Badrummet ska gå från sjuttiotalskänsla, till en lyxig känsla som verkligen visar upp att man bor i framtidsstaden Göteborg. När det perfekta företaget är hittat, då är det bara att sätta igång med förvandlingen.

Stor badrumsrenovering i Göteborg

Det gäller att hitta ett företag som förstår dig och är redo att göra det du vill att de ska göra. Glöm inte bort att ta bilder före, för det kommer inte att finnas några spår av det gamla badrummet när du gjort klart din badrumsrenovering. Vare sig du vill förändra lite eller mycket, så finns det företag som fixar allt.

De tar hand om renoveringen från start till mål och slutar inte förrän du är nöjd. Du får givetvis en prisbild innan de påbörjar det hela. Många företag erbjuder även kostnadsfri offert på arbetet innan de sätter igång med renoveringen. låt detta företag sköta badrumsrenoveringen för dig: ludwigsbygg.se

Effektiv trädfällning i Nacka

17 Aug 2022

Säkerheten kommer alltid först. Inte minst när man håller på med stora saker som kan skada en, som trädfällning. Få utmärkt hjälp med trädfällning i Nacka.

Ett träd som växer mitt inne i stan behöver inte vara ett träd som kommer att stå kvar. Av olika anledningar kan man behöva flytta på det. Men att inne i Nacka centrum stå och ta ned ett träd själv är det inte många som gör. Man måste göra det med högsta säkerhet och noggrannhet, för en skada kan vara väldigt allvarlig.

Med hjälp av rätt verktyg och rätt människor kan nedtagningen av trädet gå väldigt säkert till. Då spelar det ingen roll var trädet står, för med kunskapen firman har kan de ta ned träd även på svåra ställen. Ni behöver bara anlita rätt företag som gör det åt er.

Säker trädfällning med kranbil i Nacka

Man kan ju inte ha ett stort träd som faller ned mitt på gatan i centrum. Man måste tänka efter och planera hur det ska göras. Anlitar man yrkesmän kan de ta hjälp av sin kranbil och med den ta ned del för del av trädet. Det innebär att den är där och fångar upp allting, ingen risk för fallande träddelar med skador på människor eller byggnader.

Du kan få en effektiv och prisvärd trädfällning i Nacka om du önskar det. Med en enkel sökning på Google får du upp olika förslag på folk som kan ta hand om trädfällningen åt dig. Allting på ett tryggt och säkert sätt.

Solenergi för företag är en lönsam affär

16 Aug 2022

Vill ni kapa elräkningen och samtidigt bli mer attraktiva bland era kunder? I så fall ska ni satsa på solenergi för företag med egna solceller och laddstolpar.

Höga elräkningar kan plåga många företag och i värsta fall göra att man under vissa perioder eller tider på dygnet måste dra ner produktionen. Att satsa på solenergi och låta installera egna solceller på företagets takytor kan göra att man kapar elräkningarna rejält. Samtidigt minskar man miljöpåverkan vilket också är bra för företagsprofilen.

Ett företag som satsar på solenergi och ligger i framkant brukar också bli mer attraktivt för medarbetare, kunder och samarbetspartners. Den gröna omställningen är också ett faktum och något som vi tillsammans måste driva igenom. Som företag kan man visa vägen med solceller på taket och laddstolpar på parkeringen där medarbetare och kunder kan ladda sin elbil.

Solenergi för företag med möjlighet att även lagra el

Är man intresserad av att installera solceller på sina takytor ska man ta hjälp av ett företag som är specialiserade på just detta. De gör kostnadsfritt en besiktning av fastigheten och tar fram ett förslag med tillhörande offert på hur man med hjälp av solenergi för företag kan kapa elräkningarna.

I vissa fall kan det också löna sig att installera en lagringsenhet så att man kan spara el till de lite mörkare månaderna då solcellerna inte klarar att producera lika mycket el. Solceller fungerar annars i de flesta verksamheter som exempelvis industrier, skolor, kontor, fryslager, ishallar, och mycket mer.

Säg stopp till kladdiga dörrhandtag med dörrautomatik i Stockholm

15 Aug 2022

En dörr kan höja värdet på ditt hem eller ge dig den komfort och säkerhet som du önskar. Med dörrautomatik i Stockholm kan du t.o.m. lämna våtservetterna hemma!

Tiden av manuella dörrar är förbi – åtminstone i Stockholm håller man på att byta ut dem mot automatiska. Och av bra skäl. Dörrar behöver nämligen inte vara tråkiga tillägg till ett hus, utan smarta funktionella uppgraderingar som ger en byggnad dess karaktär.

Dörrautomatik öppnar eller stänger dörren åt dig utan att du behöver hantera den fysiskt, vilket gör ditt hus eller din affärslokal inte bara säkrare och energieffektivare, utan också renare så att du inte längre behöver springa runt med våtservetter i väskan. I Stockholm är man dessutom proffs på det hela med dörrautomatik, vilket betyder att du som kund får ett brett urval av lösningar och förstklassig kundservice.

Dörrautomatik kommer med oslagbar komfort och säkerhet

Precis som alla andra moderna bekvämligheter har dörrautomatik i allt högre grad blivit en nödvändighet. Den erbjuder oslagbar bekvämlighet och komfort samtidigt som den ger enklare och snabbare tillgång till privata och kommersiella lokaler.

Dörrautomatik i Stockholm bidrar effektivt till energibesparingar och minskar de årliga kostnaderna för uppvärmning och kylning. Dörrarna öppnas endast när de aktiveras och stängs automatiskt så att de aldrig lämnas öppna. Detta förhindrar också att luftkonditionering släpps ut och att damm kommer in. Då deras funktion inte kräver manuell hantering ger de dessutom oöverträffad tillgång för äldre, handikappade och de med barn i släptåg. Dessutom är de till hjälp för personer som bär tunga paket, bagage eller barn. Läs vidrae om fördelarna med dörrautomatik här: dörrautomatikstockholm.se

Säker och professionell trädfällning i Stockholm

12 Aug 2022

Ett träd kan vara i behov av vård, beskärning eller behöva fällas. En trygg och säker trädfällning i Stockholm kan utföras av en välutbildad arborist.

Träd finns av många olika sorter som bland annat lövträd, barrträd, fruktträd och prydnadsträd. De är alla vackra på sitt sätt, i alla fall då det är friska. Ibland kan det hända att ett träd drabbas av sjukdom och behöver fällas. Det kan även vara aktuellt i andra situation om trädet av någon anledning står i vägen.

Är det bara att ta fram motorsågen och börja fälla trädet? Nej, så enkelt är det givetvis inte då en trädfällning måste utföras på ett säkert sätt. Om du inte har den kunskap som krävs ska du aldrig ge dig på att utföra jobbet på egen hand. Lämna uppdraget åt en arborist som är utbildad inom trädvård.

En trädfällning kräver en hel del utrustning

Att det behövs en motorsåg när du ska fälla ett träd är givet, men vet du vad du mer behöver? Du behöver byxor med sågskydd, sågskyddskängor, handskar och hjälm med visir. Om du behöver klättra upp i trädet vid trädfällning behövs det en hel del säkerhetsutrustning.

Om du anlitar en arborist i Stockholm behöver du inte fundera på all utrustning som krävs. Du kan även få hjälp med trädbeskärning eller en trädbesiktning. Tänk på att ta ner fågelholkar om det finns i trädet innan fällning. Plocka gärna undan saker som står runt omkring trädet så blir det lättare för arboristen att utföra arbetet.

Bra med braskaminer i Göteborg

11 Aug 2022

Det finns flera bra saker med att ha braskaminer i Göteborg. De ger en hög mysfaktor, de ger värme och de ger till och med lite lugn och ro i kropp och själ.

Det är nog inte mycket som slår det här med att ha en öppen eld i sitt hus. Människor har genom alla tider fascinerats av eld som fenomen. Dessutom har de varit beroende av värmen från den för att kunna överleva i kallare klimat. Den har helt enkelt gjort det mer drägligt att leva.

En braskamin har därför sin speciella plats i både husets och människans hjärta. Det är en central sak. Värme och skydd betyder överlevnad. Det gör det möjligt att bo lite var som helst, vilket är viktigt när du befinner dig i Sverige där man kan uppleva alla sorters väderlek under ett år.

Braskaminer i Göteborg tar bort det råkalla

Att det är bra att ha en braskamin i Göteborg säger sig självt då staden är känd för sitt stundtals råkalla klimat. Vinden kommer ju in från väster och då kan det bli både fuktigt och kallt på samma gång. Det är därför inte bara i bostäder det passar bra med att installera en braskamin.

Om du driver ett fik med så kallad “go” och härlig göteborgsk anda och med stor myskänsla, gör du dig själv kanske en tjänst om du installerar en braskamin. Om det inte är tillåtet med en vanlig kan du ju ta dig en titt på en elektrisk kamin. Men en riktig med sprakande eld är oöverträffad.

← Äldre inlägg