Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Blogg

I vår blogg här på Köpa Villa skriver vi om allt som hör villalivet till: renoveringar, privatekonomi, trädgårdsarbete, familjeliv och mycket mer. 

RSS

Säkerhetsdörrar Stockholm - trygghet till lågt pris

23 Jan 2023

Fler och fler har börjat inse att frågan om trygghet och säkerhet till stor del vilar i egna händer. Bor man i Stockholm så vet man också att man lever i en stad som till mångt och mycket blivit otryggare.

Det handlar inte bara om de omtalade skjutningarna som skett under senare år. Även andra brott som exempelvis inbrott och personrån har ökat under senare år. Polisen har dessutom sällan tid att utreda dessa brott som kan avskrivas nästan per omgående som en följd av detta.

Här får man istället förlita sig på sig själv och skapa trygga zoner på egen hand. Något som kan innebära att säkerhetsdörrar i Stockholm blir en mer eller mindre given lösning. Just säkerhetsdörrar är något som bör ses som en investering. Inte nog med att dessa stänger ute tjuven och därigenom säkrar din bostad - säkerhetsdörrar i Stockholm kommer även att fungera som ett effektivt skydd mot både eld och rök om det skulle börja brinna.

Stora fördelar med säkerhetsdörrar

En annan fördel handlar om att säkerhetsdörrar ger dig en lägre försäkringspremie. Det senare är ett tecken i tiden: försäkringsbolag får hela tiden in nya anmälningar om inbrott och genom att sänka premien för kunder med säkerhetsdörrar i Stockholm så sparar man pengar. Inbrott kostar - för alla inblandade.

Säkerhetsdörrar för företag och för BRF:er är även det en bra lösning. Företag glöms ofta bort i sammanhanget då man talar om inbrott. Faktum är dock att just dessa ofta har säkra pengar i form av datorer och annan tekniskt utrustning som är enkel att sälja vidare.

Genom säkerhetsdörrar försvårar man för tjuven och tvingar denne att välja något annat objekt. Det är den krassa verkligheten, men det är också exakt den verkligheten vi lever i. Vi måste vara mer aktiva i frågan om skydd och vår egen trygghet.

Ge golvet en ny yta med golvslipning i Stockholm

22 Jan 2023

Golvet utsätts dagligen för slitage, så med tiden behöver det renoveras. Istället för att lägga nytt golv, så kan man göra en golvslipning i Stockholm.

Renovering i hemmet går inte att undvika. Med tiden slits det ner och vill man ha det helt, fint och fräscht, då får man renovera det. Många gånger behöver man inte göra stora förändringar, som att riva bort allt det gamla och köpa nytt. Istället kan man bara ta vara på det man har.

Golvet är ett väldigt bra exempel på det. Har du ett trägolv, så kan det vara möjligt för dig att renovera det golv du har, istället för att byta det. Golvet utsätts dagligen för slitage, allt från möbler, skor och tappade saker i det. När det är dags att byta, så kan du välja att slipa ned det istället. Du sparar på miljön och på pengarna.

Kan man göra en golvslipning själv?

För det första måste man ta reda på om det går att göra en golvslipning på golvet. Vad som avgör det är vad det är för golv, men även hur tjockt det är. Om man ska boka en golvslipning i Stockholm så kollar golvsliparna upp det åt en.

Det är möjligt att hyra en golvslip, men det krävs kunskap för att få det bra. Om man inte har den kunskapen, så är det alltid ett bättre alternativ att överlämna det till proffsen. Med deras hjälp från du ett perfekt resultat och priset är betydligt bättre än om du byter ut golvet.

Bygg hus med arkitekt i Stockholm

9 Jan 2023

Ska du bygga nytt hus i Stockholm? Det är mycket arbete bara med att få alla papper godkända. Med hjälp av en arkitekt i Stockholm så slipper du stressen.

Det kan vara väldigt förvirrande när det är dags att bygga nytt hus. Var får man bygga? Får man bygga sitt drömhus precis som man vill? Det finns en hel drös med regler och myndigheter som ska informeras och godkänna förslag. Med en arkitekt i Stockholm så är det mycket lättare att komma igång.

Det är dessutom skönt att veta att jobbet har blivit gjort på rätt sätt redan från början. Det är mycket säkerhetstänk som måste in i ritningarna. Om du aldrig har ritat ett hus förut, så är det nog en hel del som du inte har koll på. Men allt det här kan du få hjälp med. Slipp stressen, ta in arkitekten.

Vad din arkitekt kan göra för dig

Dina drömmar är aldrig för stora när du har med en arkitekt att göra. Det handlar inte bara om att få ett funktionellt hus. Det handlar om vart ljuset kommer ifrån, och hur huset ska smälta in i naturen. Kanske du till och med vill att det ska sticka ut ordentligt.

Din arkitekt lyssnar till dina önskningar och skapar ett funktionellt hus utifrån det. Att designa ett hus är verkligen roligt när du får den rätta hjälpen. Det behöver inte alltid vara enkelt och raka hörn. Ett roligt hus, ett unikt hus, ett extra vackert hus – din dröm kan bli verklighet.

Enkelt att anlita flyttfirma i Stockholm

5 Jan 2023

Det är varken svårt eller komplicerat att ta kontakt med en flyttfirma i Stockholm för hjälp med flytten. Inom bara några timmar har du fått en offert.

Vilket ska man nu välja? Ska man ta sig igenom flytten själv, eller ska man låta en flyttfirma ordna med den? Nu handlade det om att gå igenom nackdelar och fördelar. Under tiden man satt och tänkte, kunde man påbörja rensningen. För vad passar bättre än att rensa ut bland sina saker, när man väl ska flytta.

Det blev inte så mycket tänkande under rensningen, för redan där insåg man att detta vill man inte göra själv. Tycker man att rensa är jobbigt, då kommer man att tycka att resten av flytten är ännu jobbigare. Istället kontaktar man bara en flyttfirma i närheten och låter dem sköta flytten.

Vilka fördelar finns det med en flyttfirma i Stockholm?

Det första steget man behöver ta, är att hitta en flyttfirma. Detta är inte allt för svårt, framförallt inte om man bor i Stockholm. Du vänder dig till en flyttfirma där och skickar ett mail där du ber om en offert. På bara några timmar har du svaret på vad det kommer att kosta dig.

Väljer du att anlita dem finns det många fördelar. Som exempelvis att du får hjälp av deras duktiga personal som har fått lära sig hur de ska bära sakerna. Du slipper även köpa egna flyttkartonger, för du får kostnadsfritt låna dem av flyttfirman under tiden. Det är flera fördelar med att anlita en flyttfirma. Mer om flyttfirmor kan du hitta här: https://peterakare.se/ 

Förnya ditt kök med lackering i Stockholm

30 Nov 2022

Vill du få bort den gamla slitna färgen på dina köksskåp och få dem mer matchande och moderna? En lackering är lösningen - gör den i Stockholm hos proffsen.

Ibland behöver man en förändring, man fastnar lätt i ett mönster och behöver bryta sig loss. Livet i Stockholm kan dessutom upplevas ganska stressigt. Som tur är har man sitt kära hem att komma hem till. Lite litet, men det duger alldeles utmärkt till en person. Tänker man bara igenom det lite mer, så kan man säkert få ytan att kännas större.

Men det är en sak det är mer bråttom med - köket. Tänk er att gå in i en 70-talsvilla, nästan som Pippi Långstrumps hus, lite så känns det i köket. En rejäl renovering hade behövts. Men pengarna för att göra det, de finns inte där. Man får ta och göra det man kan, för även de mindre sakerna kan förändra mycket.

Modernare efter en lackering av köksskåpen

Den där gamla gula färgen som många hade förr i tiden, den kan man få bort. Genom att göra en lackering kan man få till en ny färg på köksluckorna. Bara den saken kan göra det behagligare och trivsammare att vara i sitt hem.

Trots att sakerna fortfarande är gamla och omoderna, så kan färgen göra väldigt mycket. Ta kontakt med ett företag som kan det där med att lackera om saker. Man kan lackera om fler saker än vad man kanske tror, som till exempel köksskåpen.

Golvläggare med bra referenser i Huddinge

25 Nov 2022

Många hus och lägenheter idag har plastmattor i olika färger och mönster. Men frågar man en golvläggare från Huddinge är det trä som är det bästa materialet.

Huset de hade köpt för sex månader sedan var perfekt. Nyrenoverat och krävde lite om inget jobb. Precis vad de hade velat ha. Nu när det gått en tid och de hade boat in sig ordentligt. En kväll när de satt vid tv:n insåg de att båda två verkligen ogillade golvet i vardagsrummet. En plastmatta som såg ut som vitbetsat trä.

Det blev uppenbart att båda hade gått och irriterat sig på varsitt håll utan att vilja säga något som skulle göra den andre besviken eller arg. Nu skrattade de högt åt dumheten att hålla tyst. Sedan började de diskutera vilken golvläggare de skulle anlita för att lägga in ett trägolv.

Golvläggare förändrade rummet fullständigt

De beslutade sig för en golvläggare i Huddinge som de hört mycket gott om. Denne kom till huset för att ta reda på hur mycket material som behövdes och på så vis se hur mycket tid jobbet skulle ta. Paret hade bestämt sig för en fiskbensparkett som de tyckte hade både mysfaktor och stil.

Golvläggarna började med att riva ut plastmattan. Att lägga parketten och lacka skulle ta några dagar men paret hade bestämt sig för att undvika att smygtitta. När de äntligen fick ta den första titten blev båda bara stående och glodde. Kunde det verkligen vara samma vardagsrum som de suttit i för några dagar sedan? Svårt att tro, men rummet blev helt annorlunda och mycket finare. Kom i kontakt med ett proffs på golvläggning här: golvläggarehuddinge.se

Bänkskiva levererades i Stockholm

15 Nov 2022

En bänkskiva kan användas för många olika saker. Utanför Stockholm installerades en skiva i marmor i det blivande karamellkokeriet. Det var ett klassiskt val.

Efter noggrann planering och många förberedelser började karamellkokeriet utanför Stockholm äntligen börja ta form. Emma älskade att följa framstegen som gjordes dag för dag. De hade fått ligga i ordentligt med arbetet för att allt skulle hinna bli färdigt innan sommarsäsongen. Sommarens turistströmmarna var nämligen viktiga för att få igång omsättningen.

För barnfamiljer på väg ut till skärgården eller östkusten skulle karamellkokeriet bli ett självklart stopp på vägen. Till att börja med skulle Emma bli tvungen att köpa in en del godis för att få tillräckligt stort sortiment som lockade. Men planerna var att det så småningom skulle övergå nästan helt till de karameller som de själva skulle koka.

Bänkskiva i marmor så klart

Det som skulle göras nu närmast var att ta emot leveransen av bänkskiva. Självklart skulle bänkskivan vara av marmor. Det var det allra bästa materialet att göra karameller på. Den heta sockermassan skulle formas av flinka händer samtidigt som den kyldes av den kalla marmorn. Det var så det alltid hade gjorts och det var så det skulle göras nu också.

Nu kom lastbilen med bänkskivan. Den var lång och naturligtvis rejält tung. Företaget intill ställde upp med sin truck för att de skulle kunna få in bänkskivan i karamellkokeriet. Så långt var det inga problem. Trucken lyfte upp skivan och förde den sakta in över benställningen. Försiktigt lades den sedan på plats. Emma suckade lättat — nu skulle resten gå som en dans.

Passersystem i Stockholm gör ditt företag eller din BRF säkrare

13 Nov 2022

När det är dags att öka säkerheten på ditt företag eller din BRF i Stockholm är ett förslag att skaffa passersystem. Du får då koll på vem som är i fastigheten.

Är du på jakt efter nya säkerhetslösningar för ditt företag eller din bostadsrättsförening? Känns det överväldigande med alla alternativ? Du kanske inte heller vill göra för stora ingrepp som kostar en massa pengar? Då finns det en enkel lösning, som egentligen bara är en uppdatering på en säkerhetslösning du antagligen redan har.

Det du kan behöva är ett modernt passersystem. Det innebär att du får dina vanliga lås och nycklar utbytta till högteknologiska lås. Med kort, tagg eller kod kommer sedan behöriga personer in i fastigheten. Skulle ett kort eller en tagg försvinna kan du dessutom enkelt spärra dem, utan att behöva byta alla lås.

Passersystem kan skräddarsys efter dina behov

När du bestämmer dig för att installera ett passersystem i Stockholm har du möjligheten att få kostnadseffektiva lösningar som passar just ditt företag eller din BRF. Det spelar ingen roll om det handlar om enstaka lås eller hela system. Du kan få den säkerhet som du är ute efter. Samma sak gäller om du också vill inkludera porttelefoner och kameror.

Genom att låta installera ett passersystem få du kontroll över vilka som befinner sig inne i fastigheten. Vill du ha passerkort eller taggar, kod eller porttelefon kan du få det. Vill du komplettera med andra säkerhetslösningar kan du få det också.

Förändringar i ekonomisk plan BRF

13 Nov 2022

I en BRF hanteras stora ekonomiska värden. Styrelsen behöver ta hjälp av speciella konsulter när det gäller upprättande eller ändring av ekonomisk plan BRF.

Det är tryggt för de boende att veta att deras BRF har en solid ekonomi och att inga övergripande förändringar sker utan att det noteras. Ingen vill riskera att ens BRF går i konkurs eller inte kan fullgöra sina skyldigheter. Det bör finnas en ordentlig ekonomisk plan där man enkelt kan följa budget, tillgångar och skulder.

Det sker ändringar ibland, och kanske säljer man några hus eller bygger till några extra lägenheter. Då måste man också göra förändringar i sin ekonomiska plan. Det finns regler för hur man ska göra, och en konsultfirma hjälper till med allt det praktiska. Man ska till exempel registrera ekonomisk plan hos Bolagsverket, så det är inget man kan smyga undan med inom styrelsen.

Ekonomisk plan BRF ger trygghet

Det är inte bara ett nödtvång att ha en ekonomisk plan för sin BRF. Det är också en trygghet och en kontrollfunktion så att inget går snett. De värden som förvaltas i fast egendom, pengar, kontrakt med mera, ska kunna kontrolleras. Man läser ibland att någon har spekulerat med tillgångar och förlorat pengar, och ofta har personen gjort det på eget bevåg.

En ansvarsfull styrelse kan visa precis vilka reparationer som har gjorts, och de har tagit in anbud som de noga har gått igenom innan de beställde ett större arbete. Det är praktiskt att ha en fungerande ekonomisk plan BRF.

Balkonginglasning i Uppsala

8 Nov 2022

Balkonginglasning är toppen för att man ska kunna njuta mer av sin balkong i Uppsala. Det ger också fördelar i form av ökad säkerhet och besparing av energi.

Balkonginglasning är inte en dum idé. Hur många dåligt utnyttjade balkonger finns det inte, bara för att det inte är trevligt att sitta där? Det kan vara blåsigt, regnigt eller mycket oväsen runt omkring som gör att balkonger inte används. De sommardagar som det är njutbart att sitta på balkongen i Uppsala är faktiskt lätt räknade.

Men detta går alltså att ändra på genom balkonginglasning. Glöm uttrycket “pensionärskuvös”. Alla som bor i lägenhet med balkong kan ha stor glädje av att få balkongen inglasad. Dessutom ger det ofta ett mer tilltalande utseende på huset, och höjer värdet på lägenheten. Bara det är nästan skäl nog.

Balkonginglasning ger isolering

Med glas av bra kvalitet, det vill säga lågt så kallat U-värde, så kan man utnyttja balkongen från tidig vår till sen höst. Om man kompletterar med någon typ av infravärme, så kan man också mycket väl utnyttja balkongen hela året. Dessutom fungerar det som ett isolerande utrymme, så att man får en energibesparing för hela bostaden. Har man småbarn eller djur så innebär det också en ökad säkerhet med inglasning av balkongen. En olycka kan annars hända alltför lätt.

Inglasning av balkonger kan beställas av både företag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner. Om man vill få det gjort så är det bara att kontakta ett företag som fixar det. Sen är det bara att börja njuta. Läs mer om balkonginglasning på denna hemsida: balkonginglasninguppsala.se

Mäklare i Sollentuna hjälper dig med bostad

8 Nov 2022

Ta hjälp av en mäklare när det är dags att sälja lägenhet i Sollentuna. Då får du professionell vägledning, tips och råd för en snabb och smidig affär.

När det är dags att sälja lägenhet i Sollentuna kan det kännas överväldigande att hitta en köpare och få ett bra pris som alla parter är nöjda med. Då kan du ta kontakt med en mäklare, får att få hjälp på vägen. Skickliga mäklare hjälper dig med allt från prissättning, till fotografering och försäljning.

En mäklare idag är så mycket mer än en person i kostym som delar ut mappar på visningar. De har god kännedom kring marknaden, ditt närområde och andra bostäder till försäljning. De kan även känna till en lämplig köpare och proffsiga hemstylister som gör din bostad mer attraktiv på marknaden.

Mäklare underlättar försäljningen

Med en mäklare ombord går det smidigare att sälja lägenhet i Sollentuna. De har mycket erfarenhet av det som du kanske gör för första gången. Som med allt annat ger övning färdighet och en mäklare har både utbildning och erfarenhet. Det gör att processen går smidigt.

Det kan kännas både stort och läskigt att sälja sin lägenhet. Det är helt normalt, det är ju faktiskt ett stort bestlut och en stor affär. När du tar hjälp blir processen inte lika läskig och du har någon vid din sida som kan vägleda och förklara, samt vet vilka beslut som är de bästa. Att ta in hjälp och delegera gör att du får mer tid till din nya bostad.

Flyttstädning för dig som gillar Uppsala

5 Nov 2022

Du kan boka flyttstädning om du ska flytta till Uppsala eller om du är på väg därifrån. Bor du redan i Uppsala är ju saken klar. Du anlitar en firma där.

Är du på väg att flytta från din älskade stad som du kanske studerat i under flera år? Då vet du att det är mycket som ska ske samtidigt. Du kanske tar studenten eller ska vidare till ett jobb med kort varsel. Att sätta igång och flyttstäda då kan vara att ta i mer än du orkar och behöver.

Det finns gott om människor som är duktiga på att städa. Gäller det flyttstädning kan man ibland se att det är flera stycken som arbetar tillsammans. En flyttstädning ska ju oftast ske fort och då kan det vara mer eller mindre omöjligt för en enda person att hinna med allt innan nästa hyresgäst kommer.

Flyttstädning med expressfart i Uppsala

Boka flyttstäd i Uppsala om du vill att städningen ska ske med vindens hastighet utan att för den skull tumma på det utförda arbetets kvalitet. I Uppsala är det så många som flyttar in och flyttar ut hela tiden att det finns gott om firmor som sysslar med flyttstädning. Då har du fler att välja bland.

Det är mycket du ska ta hand om vid en flytt. Mycket som du ska hålla reda på. Ett bra sätt att få allt att flyta på är att ta hjälp med din flyttstädning. Det gör det hela lite lugnare att anlita några och låta dem sköta jobbet. De har ju god vana och vet precis vad som krävs.

Asbestsanering är ofta nödvändigt vid renoveringar i Västerås

1 Nov 2022

Misstänker ni att det finns asbest i ert hus? Då kan det vara klokt att göra en sanering. Det finns företag som är specialiserade på asbestsanering i Västerås.

Asbest användes länge i både isolering, kakelfog, fönsterkit, packningar, murbruk, med mera. Men så småningom kom man på att asbest är hälsofarligt och 1980 förbjöds materialet. Asbest är inte farligt så länge man inte rör det. Men ska man renovera och exempelvis knacka ner kakel eller riva ut en gammal plastmatta måste man se upp.

River man ut gammalt byggmaterial som innehåller asbest kommer små partiklar av ämnet att frigöras och spridas i luften. Dessa är extremt farliga att inandas eftersom de är cancerframkallande. Har man en bostad i Västerås som är byggd före 1980 och ska renovera den, kan man först vara tvungen att göra en asbestsanering.

Man måste ha särskild utbildning för att få utföra en asbestsanering

Asbestsanering är inte något man själv ska syssla med då det krävs särskild kunskap och utbildning. Dessutom behöver man professionell utrustning och ordentliga skyddskläder. I stället ska man ta hjälp av ett certifierat företag i Västerås som har asbestsanering som sitt expertområde. Då undersöker de först bostaden och tar prover där det misstänks finnas asbest.

Hittar man asbest måste man först ansöka om tillstånd för saneringen. Detta sköter vanligtvis den firma som ska utföra asbestsaneringen. Asbest är väldigt farligt att inandas och ämnet får inte heller spridas till omgivningen. Därför måste man också montera upp särskilda luftslussar innan saneringen kan påbörjas. Läs vidare om asbestsanering och varför det är nödvändigt här: www.asbestsaneringvästerås.se

← Äldre inlägg