Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Villainbrott ökar allt mer

Det pågår en ganska hätsk debatt i Sverige angående polisens resurser och vilka typer av prioriteringar som denna yrkesgrupp måste göra som en följd av detta. Sammanfattningsvis: polisen anser sig ha för mycket på sina bord i förhållande till vad de klarar av och för tjuvarna så är det således riktiga sötebrödsdagar. Detta naturligtvis väldigt förenklat. Men, det finns vissa saker som tyder på att det hela stämmer. Att polisen tvingas lägga allt mer tid på ren administration i kombination med att många slutar samt att det inte sker nyrekrytering i den omfattning man skulle önska har gjort att brottsligheten inom många område kommit att öka

Det som är talande i detta är att “de enkla” brotten har blivit bortprioriterade. Av naturliga skäl; ställer man ett mord, ett rån eller en våldtäkt mot ett inbrott, ett snatteri eller en cykelstöld så är det givet att de först nämnda brotten ska läggas överst i lådan. Det tar vi att de flesta är rörande överens om.

Men; att polisen kanske inte har resurser att lägga ner den tid som krävs påa tt lösa ett inbrott - det innebär inte på något sätt att vi som civila ska ge slaget förlorat. Nej, vi menar att det istället handlar om att man bör att ett större ansvar själv och att man på egen hand måste se till att säkra sitt hem. Att vi just nämner och fokuserar på inbrott är ingen slump; det är här ökningen är som påtagligast och det är här som vi lättast kan göra skillnad och vända trenden - utan polisiär hjälp.

Säkra ditt hem och använd sunt förnuft

Hur säkert är ditt hem egentligen? Svaret är att det inte är säkert nog. Även om du låser din dörr och stänger dina fönster så finns det vägar för en förslagen tjuv att ta sig in. Det man måste överväga i dagsläget är att skaffa exempelvis säkerhetsdörrar, låsförstärkningar - även till fönster - och exempelvis larm.

Märk väl: vi menar inte att man ska säkra sitt hem som i att vara våldsam eller genom att bygga ett Fort Knox. Det vi menar är att ett enkelt säkerhetslås kan få en tjuv på andra tankar. Står han i ditt trapphus och funderar på vilken dörr hans ka försöka ta sig in igenom - tror du då att han ger sig på din förstärkta dörr eller tar han grannens med vanliga lås? Ganska givet, eller hur?

Det sunda förnuftet måste också få ett större spelrum i vår vardag. Gör det till en vana att låsa dörren - även om du är hemma. Stäng balkongdörrar och se till att fönster inte står på vid gavel. Tjuvar idag är fräckare än någonsin - detta då de är fullt medvetna om att det finns en liten risk i att åka fast. Kan man som privatperson - enbart genom att tänka ett extra varv och genom att säkra upp sitt hem - få en tjuv på andra tankar; ja, då kommer man också att slippa obehaget som kommer av att någon rotat igenom sin personliga sfär.

13 Oct 2017