Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Vilken värmepump passar bäst?

Det finns många olika typer av värmepumpar. Detta innebär att man kan få en värmepump som passar perfekt både till hus och hushåll. Men vad är det som avgör vilken värmepump som passar bäst?

En värmepump är en större investering men den betalar sig alltid i längden. Hur snabbt man får igen pengarna beror på hur stor konsumtion man har av värme och varmvatten, men även vad pumpen och installationen kostade.

För att hämta hem pengarna lite snabbare kan man titta på hur man även kan spara energi på andra sätt. Genom fönster och dörrar försvinner mycket värme och kanske går dessa att renovera eller byta? Värme stiger också uppåt, och genom att tilläggsisolera vinden håller man värmen i huset. Lyckas man sänka sin konsumtion av värme och varmvatten kan detta innebära att man klarar sig med en mindre och något billigare värmepump, och man får igen sin investering snabbare.

Bäst om ett företag sköter allt

Är man intresserad av att installera en värmepump ska man vända sig till ett företag som säljer flera olika typer av värmepumpar. De brukar först komma på ett kostnadsfritt hembesök för att titta på husets och omgivningens förutsättningar samt hushållets behov. Därefter får man ett eller flera förslag på värmepumpar, som både passar hushållet och plånboken.

Det är bra om samma företag kan sköta själva installationen också, särskilt om det behöver borras en energibrunn. Då blir ett och samma företag ansvarigt för allt och man slipper företag som skyller på varandra om fel skulle uppstå. Läs mer om värmepumpar här: hojdensbrunn.se

12 Feb 2021