Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Värmepumpen klassas som en förnybar energikälla

Värmepumpen är en förnybar energikälla precis som sol, vind och vatten och är miljövänlig. Den drivs visserligen med el, men betydligt mindre än vad som går åt vid uppvärmning med element.

En värmepump drivs med el, men anses ändå vara en förnybar energikälla eftersom den tar sin energi från luften, vattnet, jorden eller berget. Genom att välja miljömärkt el, så kallad grön el, när man tecknar el-abonnemang säkerställer man att värmepumpen blir så miljövänlig som möjlig. För många hem är värmepumpen ett mycket attraktivt alternativ då den ger besparingar på uppvärmningskostnader samtidigt som man gör gott för miljön. Men en värmepump är också en större investering och det är viktigt att man väljer rätt pump för att man ska få tillbaka pengarna så fort som möjligt.

Få hjälp med att hitta den bästa värmepumpen

Vilken värmepump som blir bäst beror på husets planlösning och förutsättningar, men omgivningen runt omkring spelar också in. En jordvärmepump som är enklare och något billigare att installera än en bergvärmepump kräver en stor tomtyta medan en sjövärmepump behöver tillgång till vattendrag. Ett företag som säljer och installerar olika värmepumpar kan hjälp till att ta fram alternativ som passar både huset och plånboken. Men de brukar också rekommendera att man ser till att göra andra energibesparande åtgärder först om man inte redan har gjort det. Det kan exempelvis vara att tilläggsisolera en norrvägg eller vinden etc. Mycket värme försvinner också ut genom fönster, så att även se över dessa är viktigt. Läs mer om värmepumpar på denna sajt: https://www.värmepumparsödertälje.se

3 Jan 2021