Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Varför ska jag välja persienner till min bostad i Stockholm?

Att bo i en stor stad som Stockholm innebär att man alltid – mer eller mindre – är iakttagen och detta oavsett om man går på gatan eller är hemma i sin egen bostad. Här menar vi alltså inte att det hela tiden står någon och stirrar in genom ditt vardagsrumsfönster utan det handlar mer om det faktum om hur husen i Stockholm är placerade i förhållande till varandra. Oavsett var du bor i Stockholm så kommer det att finnas närhet till ett annat hus och där de boende i det huset i viss mån kommer att kunna titta in i din lägenhet – likväl som att du kan titta in hos dem förstås. Det här kan skapa en olustig känsla hos många som upplever att de aldrig får vara ifred och detta alltså inte ens i sin egen bostad. För att råda bot på detta problem så finns det här några alternativ som man kan överväga och ett av dessa är något så enkelt som att skaffa persienner. 

Snygga fönsterdetaljer

Här menar vi alltså inte i första hand de persienner som ofta finns på fönster i de flesta hem i Stockholm utan om lite lyxigare varianter som även fungerar bra sett som en inredningsdetalj. Det finns nämligen väldigt många persienner att välja bland numera och man behöver alltså defintivt inte nöja sig med de befintliga – lite trista – modellerna längre.  Många väljer här en typ som är gjord av bambu som fungerar exakt på samma sätt som vanliga perseinner men som är betydligt snyggare och lättare att matcha mot rummets övriga inredning. Det finns även olika färger och mönster som man kan välja bland gällande perseinner och allt detta som kommit fram under senare år har verkligen fått ett stort genomslag i Stokcholm. 

Välj insynsskydd

Det handlar om kombinationen av att kunna värna om sitt privatliv utan att det blir estetiskt fult som gör att perseinner numera är ett av de självklara valet just i Stockholm. En svårslagen sådan som förmodligen inom kort även kommer att sprida sig och etablera sig även i andra större städer som Göteborg, Malmö och Uppsala. Att ge sig själv ett privatliv samtidigt som det inte inkräktar på ens personliga inredningsstil är unikt och möjligt tack vare persienner och deras utveckling under senare år.

Skaffa skugga i ditt hem med persienner

Man ska naturligtvis inte bortse från den främsta anledningen till att välja persienner och här handlar det om att ge sig själv skugga. Alla som vet hur outhärdlig en lägenhet kan vara där solen legat på under en hel dag vet också vilken viktig uppgift persienner har. Att fälla ner dessa persienner innan man går till jobbet på morgonen gör att lägenheten hålls sval och skön även under de allra hetaste månaderna. Detta är naturligtvis en detalj som höjer levnadskvaliteten och gör att man på ett helt annat sätt kan njuta av sin tillvaro och detta oavsett om man bor i Stockholm eller någon annanstans i Sverige. Persienner i Stockholm fungerar ju lika bra överallt då det handlar om att ge skugga, eller hur?

19 Dec 2017