Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Varför ska jag välja markiser till mitt hus i Stockholm?

Markiser är ett lite underskattat sätt att på ett lätt sätt ge sitt hus en lite större känsla av lyx och flärd och dessutom ganska billigt om man jämför med avd det exempelvis kostar att måla om hela huset. För det är nämligen det som markiser gör – genom att montera dessa på ett hus så förändrar man nämligen hela husets karaktär med väldigt små medel. Det går att jämföra med att sätta upp en tavla på en vit vägg egentligen – innan är det tomt och kalt och efter tavlans uppsättning så ger man hela rummet en ytterligare dimension som skapar trivsel.

Det är detsamma med markiser och speciellt under senare år så har fler och fler insett detta och aktivt börjat söka efter mönster, färger och former som kan skapa det där lilla extra. Detta sker främst i Stockholm där man redan ser att många villaägare börjat experimentera för att separerar sig från mängden och sticka ut lite.

Höj värdet på ditt hus i Stockholm med hjälp av markiser

I Stockholm finns även ytterligare ett skäl till att man skaffar markiser till sina villor och detta skälet är att man på så sätt vid en vidareförsäljning faktiskt kan öka värdet på sitt hus. Som alla vet så är priserna i Stockholm – och framförallt då för villor och hus – väldigt, väldigt höga och detta kombinerat med efterfrågan gör att människor är beredda att fortsätta betala dyra pengar även i framtiden. Står man då inför en försäljning av en villa i Stockholm så är det ganska naturligt att man då försöker få ut så mycket som möjligt – man smider medan järnet är varmt och här kan det handla om att man renoverar innan försäljning för att kunna gå med stor förtjänst.

Vid dessa renoveringar så brukar det räcka med att ganska små saker som att tapetsera om, måla om en vägg eller byta ut ett badrumskåp för att man ska få bättre betalt och till dessa mindre korrigeringar räknar vi nu även att man monterar markiser på utsidan av huset. Det har nämligen visat sig att man genom detta drar till sig positiv uppmärksamhet från spekulanter och får dessa intresserade – samtidigt som kostnaden för dessa markiser inte alls är så höga som förtjänsten brukar sluta på. Det ses alltså i Stockholm som lite av en investering att montera markiser på huset innan man lägger ut det på marknaden.

Det är nämligen detaljerna som avgör om man i Stockholm ska gå med stor vinst eller en väldigt stor vinst den dagen man beslutar sig för att sälja och kan då en montering av markiser hjälp till med detta så varför inte?

Alla medel är tillåtna då bostadsmarknaden ser ut som den gör och hellre då att att det monteras markiser på utsidan – som man ju faktiskt har stor nytta av! – än att man exempelvis genom att måla om försöker dölja något på insidan. Markiser fyller ju nämligen en stor funktion också – nämligen att ge skugga över både fönster och uteplatser.

5 Apr 2017