Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Vardagslyx med stenskivor

Förändringen behöver inte vara så radikal som många tror. Har du tröttnat på ditt kök, känner du att ditt badrum inte längre känns inbjudande eller är det något annat rum i ditt hus som inte längre känns lika spännande som det en gång gjorde så behöver du inte riva ut allting, köpa nya möbler eller ersätta allt det gamla. Nej, av den anledningen så anser vi också att många som renoverat i exempelvis sina kök begått ett kostsamt misstag.

Detta då man kunde nått förändringen genom billigare sätt (och då man ofta – i grunden – nästan valt samma lösningar som man tidigare haft och där man kanske enbart bytt färg på köksluckor, adderat en köksö eller köpt ny kyl och frys) och där exempelvis en lackering av köksluckorna skulle gett en liknande effekt – men till ett avsevärt mycket bättre pris.

Där har vi således ett förslag till en snabb, prisvärd och effektiv förändring i ett kök. Ett annat förslag kostar lite mer pengar (men om man jämför med en total renovering och ett nytt kök så blir det väldigt mycket billigare) och detta i form av att investera i stenskivor snarare än de skivor av trä som troligen finns i köket nu.

Några punkter om stenskivor

Det finns många fördelar med stenskivor och de främsta är de rent estetiska. Ditt kök blir helt enkelt vackrare, det blir lyxigare, det blir mer unikt och det får en klassisk touch. Stenskivor ska man även överväga i badrummet om man tröttnat på hur vissa detaljer där ser ut. Efter några år i dvala så har fler och fler börjat se värdet i att använda sten som material och det är glädjande.

Dock så finns det även några saker som man måste ha i åtanke gällande stenskivor och om vi snabbt går igenom dessa här nedan:

  • Skötsel. Först och främst; det är skillnad på sten och på sten. För stenskivor i granit så behöver man inte vidta några extrem försiktighetsåtgärder. Det är en hårt, motståndskraftigt alternativ som klarar det mesta. En blankpolerad modell står dessutom emot repor på ett bar sätt. Den lite lyxigare stenskivan – i marmor (som de flesta tänker på då man nämner stenskivor) däremot; där måste man vara lite mer försiktig. I synnerhet så gäller det syra som skadar ytan. Även gällande direkta slag så tar marmor – på grund av att det är poröst – skada. Marmor är vackert; men det kräver lite mer åtanke och eftertanke.
  • Kallt? Många upplever att stenskivor ger en kallare atmosfär och att man lätt tänker sig lite av en badrumsmiljö. Visst, det finns i poäng i detta – men omöjlig att lösa är den inte. Här behöver man istället fokusera mer på belysningen och – genom denna – få en varmare plats.
  • Är faktiskt nästan att anse som mer exklusivt än carrarra-marmor. Materialet (de tillverkas av kvartskristaller) är ett av världens hårdaste. Komposit är således perfekt sett till hållbarheten och kommer dessutom med andra fördelar. Exempelvis så bildas inga skarvar om du väljer stenskivor i komposit och de går utmärkt att slipa ned för en finare finish efter några år. Dock: komposit har en svag punkt – direkt värme. En stekhet gryta ska således ställas någon annanstans eller med några grytlappar/underlägg emellan.

Här kan du läsa mer om stenskivor: http://www.stenskivor.biz/.

25 Dec 2016