Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Vad kostar det med takrenovering?

På den frågan finns det inget rakttakrenovering svar, utan det beror helt enkelt på ditt projekt. Det bästa är att kontakta flera olika aktörer för att se vilket pris du kan tänkas få. Det finns även en rad olika offerttjänster på nätet som kan hjälpa dig att anlita en firma för takrenovering i Stockholm, Göteborg, Malmö och andra delar av landet.

På så vis säkerställer du att du betalar ett marknadsmässigt pris. Är det något som, till synes utan anledning, är betydligt dyrare än alla andra, kan du enkelt välja bort den offerten.

Varning för superbilliga offerter

Men så kan även gälla med offerter som är alldeles för billiga. Ett alldeles för lågt pris kan innebära att takläggaren arbetar med svart arbetskraft, eller på annat sätt får marginaler som konkurrenterna inte kan få på hederligt vis. Om så är fallet, är det bra att reda på hur de kan vara så billig, innan man väljer att anlita dem.

Inför en takrenovering kommer offerten att baseras på ett flertal olika saker. Till exempel:

Projektets omfattning. Hur många kvadratmeter tak är det som ska renoveras? Är det ett lättarbetat material, eller något som gör att det kommer ta längre tid? Ett större projekt tar mer tid och kommer naturligtvis att kosta mer.

Viktigt med rätt takmaterial

Material. En del takmaterial går betydligt fortare att lägga än andra. Om du vill ha shingeltak till exempel, så lär det bli billigare än om du skulle vilja lägga tegel. Shingelplattor är självklistrande och väger mycket lite – tegel eller betong är mer krävande att arbeta med. Om en omläggning är en del av din takrenovering – så kommer materialet att ha en stor påverkan.

Det finns naturligtvis en rad olika saker som påverkar, men omfattningen och materialet som ska användas är bland de största faktorerna. En annan faktor som spelar in är förarbetet och förhandlingen. Om du tar dig tiden att ta in flera offerter och jämföra dem noggrant, har du större chanser att betala ett bättre pris.

Geografiskt läge

Något annat som kan påverka priset är geografin. I större städer som Stockholm och Göteborg (i synnerhet Stockholm) tenderar hantverkare att ha lite högre priser. Å andra sidan har du fler firmor att välja mellan, och därmed fler att begära in offerter av och förhandla med. Genom en sökning på till exempel ”takrenovering Stockholm offerter” hittar du snabbt tjänster och firmor att titta närmare på.  

Förhandlingsläge

Det finns en del saker du kanske kan göra för att stätta dig själv i ett bättre förhandlingsläge. Generellt gäller att det kommer vara lättare att förhandla om det är ett större projekt, och om du är ute i god tid. Gäller det ett mindre projekt med kort varsel kommer förhandlingsmöjligheterna kanske inte att vara lika goda. Det är inte ovanligt, om man bor i radhus till exempel, att man går ihop med grannarna för att på så vis få ned priset per ”tak” ordentligt.

Vi rekommenderar denna takspecialist: takrenoveringistockholm.se

 

 

10 Jun 2019