Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Trapphusrenovering - Frågor och svar

Vad ska man egentligen tänka på vid en trapphusrenovering, vilket företag ska man anlita och finns det några fördelar utöver att det blir snyggare? Vi tänkte här gå igenom lite kring renovering av trapphus och vi gör detta genom att ställa några vanliga frågor och ge svar på dessa - enligt följande:

Varför en trapphusrenovering?

Renovering av trapphus kan göras av flera skäl. Dels så handlar det om en viktig del av underhållet. Få ytor slits på samma sätt - och varje dag - som ett trapphus. Genom att renovera det så skapar man en mer inbjudande atmosfär och det leder till ökad trivsel och bättre grannsämja.

Dels så handlar det även om att man genom en trapphusrenovering ökar värdet på fastigheten. Många väljer även att modernisera i samband med en renovering. Något som kan innebära ny el, energisparande belysning samt digitala anslagstavlor som skapar tydligare information. Det finns många skäl och alla dessa bör också ses som klara fördelar!

Vilket företag ska vi välja för en trapphusrenovering?

Ett tips är att, åtminstone vid större ingrepp, välja ett specialiserat företag som erbjuder totalentreprenad. Det ger bättre kontroll och det leder ofta till både lägre kostnader och effektivare arbetsgång. Kompetens är naturligtvis viktig och rådet är att alltid vara noggrann med att kontakta referenser innan man går vidare. Var har företaget arbetat tidigare och hur nöjd är dessa kunder med sin renovering av trapphus? Kolla upp!

Vi har en äldre fastighet - kan man renovera i den?

Ja, men då krävs en varsam hand. En viktig del i en trapphusrenovering handlar om att bevara och respektera den inneboende känslan i fastigheten - och anpassa renoveringen efter den arkitektoniska stil som finns. Det går att exempelvis göra detaljmålning och stuckatur även idag, men det krävs då också ett företag som har vana av detta. En renovering av trapphus i en äldre, mer unik fastighet, kräver lite högre kunskaper och kompetens av utföraren.

22 Oct 2022