Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Ta hjälp med städningen på Lidingö

När du har planer på att anlita ett företag för städning på Lidingö finns det många olika att välja mellan. Vissa är specialiserade på hemstädning, andra på flyttstädning eller företagsstädning, men de företag som erbjuder sina tjänster på Lidingö är många till antalet oavsett dina behov. Tack vare det kan du jämföra priser och referenser för att sedan kunna komma fram till vilka som verkar bäst. Detta gäller såklart både privatpersoner och företag.

Hemstädning och flyttstädning hör till de vanligaste beställningarna när det är privatpersoner som anlitar. Det händer även ofta att det är enbart fönsterputs eller en storstädning som beställs. När det är företag som behöver hjälp handlar det oftast om återkommande städning av kontoret, verkstaden eller någon annan kommersiell lokal.

Bra priser med RUT

RUT-avdraget är ett avdrag för dig som privatperson som anlitar någon för hushållsnära tjänster som till exempel städning. Så länge tjänsten utförs i det privata hemmet täcks arbetskostnaderna av avdraget vilket innebär att du kan få en skattereduktion på upp till 50 procent av dessa. Det gäller alltså inte material och andra relaterade kostnader.

Man har rätt till upp till 30 000 kronor i avdrag per år och summan dras av direkt från fakturan så att du slipper krångla med papper.

Hemstädning och flyttstädning vanliga tjänster

Precis som namnet antyder är en hemstädning en städning av hemmet. Detta är en vanlig typ av städning på Lidingö som många privatpersoner använder sig av för att få mycket mer tid över till annat. Återkommande hemstädning, eller ”veckostädning” som det även kallas, ger dig chansen att slappna av och ägna mer tid åt till exempel jobb, fritid eller familj – men ändå få ett skinande rent hem.

Du kan välja mellan en regelbunden städning där företaget kommer hem till dig under bestämda dagar för att städa det ni tillsammans kommit överens om, men det går även att anlita en städfirma för enskilda tillfällen när man känner att man behöver en ordentlig storstädning eller helt enkelt bara vill ha lite hjälp i vardagen.

I hemstädning ingår städning av golv och öppna ytor genom dammsugning och enkel rengöring. Man gör också rent toaletter, badkar och andra våtutrymmen så att det inte bildas för mycket kalk. För att minska risken för en obehaglig stank tömmer man såklart även sopkorgar och matavfallspåsar!

Vill man ha ut mer av städningen än detta brukar det gå att köpa till olika tjänster, men det varierar från firma till firma.

En flyttstädning funkar på ungefär samma sätt som en hemstädning. Den stora killnaden är att man utför en betydligt mer omfattande städning så att hemmet är så rent och fräscht som möjligt inför inflyttningen av de nya ägarna. Istället för att bara ta bort den värsta smutsen på öppna ytor ser man till att noggrant städa bakom spisar, kylskåp och liknande och man rengör lister och svåråtkomliga hörn minst lika bra som de öppna ytorna.

Avlopp rensas och rengörs och de öppna ytorna blir i princip helt smutsfria så att de nya ägarna kan känna sig tillfreds med att inte leva i någon annans smuts. Kom ihåg att försöka boka in din flyttstädning i tid så att du får det gjort innan själva flyttdatumet!

22 Mar 2017