Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Solceller Västerås - är det en sund investering?

Solceller har blivit en vanlig lösning i Sverige och inte mycket tyder på att det handlar om någon fluga. Tvärtom: man ser att fler och fler villaägare, företag, lantbruk och fastighetsägare visat intresse och man ser att de som redan tagit steget kommit att spara mycket pengar. Genom att sätta upp solceller på taket till din villa i Västerås kan du skapa en situation där du själv producerar el snarare än att köpa sådan. Du blir en producent snarare än en konsument. Vilket heller inte är den enda fördelen med solceller i Västerås.

Hur har det senaste året påverkat din ekonomi? För många villaägare så har det varit ett brutalt åt sett till rena kostnader. Primärt så handlar det om att elpriset stigit till en nivå som saknar motstycke. En mild höst följdes av en vinter som kom plötsligt och där våra vatten frös utan någon större förvarning - och samtidigt.

Detta i kombination med omvärldens oroligheter gjorde att priserna steg till rena rekordnivåer och att vår regering tvingades skapa nödpaket till villaägare. Det senare kan man tycka vad man vill om. Faktum är att man även som villaägare har val att göra. Man kan binda elavtalen, man kan dra ner på användandet - och ransonera - och man kan göra andra val.

Solceller i Västerås borde uppmuntras

Det senare kan illustreras av solpaneler i Västerås. För, hur drabbades egentligen en villaägare som investerat i solceller i Västerås? Lite och ingenting alls. Det som händer med solceller är att man producerar egen el. Således så påverkas man också marginellt av hur priserna ser ut för elektricitet.

Här kan vän av ordning - med tanke på regeringens stödpaket - tänka att förutseende villaägare som valt att investera i solceller borde uppmuntras och att fler också borde inse värdet av att välja solceller i Västerås. I synnerhet om man även väger in en annan fördel i beräkningen - nämligen att det handlar om en grön investering. Solceller i Västerås producerar grön el och det gör att de egna avtrycken på klimatet minskas radikalt.

Förvisso finns ett bidrag - liknande Rot- och Rut - tillhands om man väljer solceller. Genom att använda Grön Teknik så kan man dra av halva kostnaden för både arbetet med montering och för inköpen av solceller. Det är bra, men frågan är om det inte krävs ännu mer? Med tanke på det senaste årets turbulens så vore det definitivt av värde.

1 Jul 2022