Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Snickare i Nyköping som både kan designa och bygga

Drömmer ni om ett nytt trädäck? Eller kanske en altan med skyddande tak? I Nyköping finns det snickare som även kan hjälpa till med design och ritningar.

En altan gör det enklare att njuta av utomhusmiljön. Ofta för att det blir enklare att möblera och skapa sig ett uterum då underlaget är plant. Väljer man dessutom att sätta tak på sin altan kan man njuta av den även då det regnar eller när solen står som högst på himlen och man vill ha skugga.

Ibland krävs det bygglov vid altanbygge. Det är framförallt om altanen placeras nära tomtgränsen eller om den är mer än 1,8 meter hög. Anlitar man en snickare som även kan rita och designa kan man få hjälp med bygglovsansökan. Men snickaren kan också rita och anpassa altanen så att bygglov inte behövs.

Flera fördelar med att anlita en snickare

Fördelen med att låta en snickare bygga altanen är att den både blir snyggare, stabilare och håller längre. Detta då en snickare vet vikten av ett grundligt markarbete och väljer virke av bra kvalitet. För den i Nyköping som inte vill ha så mycket underhållsarbetet kan det vara smart att välja tryckimpregnerat trä.

Men är man i stället ute efter en mer levande och vacker träkänsla måste man välja virke som inte är impregnerat. Fast då måste man vara noga med underhållet och regelbundet olja in altanen. Annars kommer plankorna att spricka och fukt och väta leta sig in, vilket gör att altanen inte håller särskilt länge.

10 Aug 2022