Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Slipa golven innan du flyttar in

När du köpt ditt drömhus finns det mycket att tänka på, inte minst i renoveringsväg. När man köper ett äldre hus får man oftast räkna med att det föreligger ett mer eller mindre omfattande renoveringsbehov, något som kanske är extra sant i Stockholm, där priserna ligger på en sådan nivå att de flesta inte har råd med ett nytt eller nyrenoverat hus utan får leta efter just renoveringsobjekt.

Om ekonomin inte är den bästa precis efter husköpet så kan man såklart vänta med renoveringen, om det bara handlar om att snygga till och tätskikt i badrum och kök bedöms vara i någorlunda skick. Men ett område bör du inte skjuta upp tills efter du har flyttat in med familj och bohag, och de tär golven.

Krångligt att slipa golv i möblerat hus

Av naturliga skäl är det alltid bäst att slipa golven innan man flyttar in. Att slipa golven i ett helt hus som dessutom är möblerat innebär en massa krångel i onödan. Är huset däremot tomt går det lätt och smidigt för en professionell golvslipare att slipa golven. Även om modern golvslipning sker så gott som dammfritt så är det ändå bättre att undvika att utsätta möbler och textilier för det damm som ändå uppstår när man slipar trägolv.

Måste golven slipas?

När man köper ett hus är det vanligen länge sedan de slipades. En golvslipning brukar behöva genomföras ungefär vart tionde år, och även om golvet ser ut att vara i fint skick bör du undersöka dem noga innan du flyttar in. Ett nystädat golv kan se ut att vara i bättre skick än vad det är, så gå verkligen in nära och studera golvet. Finns det sprickor i ytskiktet eller finns flisor i golvet? Då är det hög tid att slipa det igen och lägga på en ny ytbehandling.

Billigt med golvslipning i Stockholm

I Stockholm är det billigt med golvslipning, och särskilt billigt blir det i ett tomt hus, eftersom slipningen går fortare. En professionell golvslipare i Stockholm kan hjälpa dig att bedöma golvens skick från rum till rum, kanske behöver inte alla golv slipas utan endast de som är riktigt slitna? Golv i till exempel sovrum behöver i regel slipas mer sällan än golv i till exempel vardagsrum och kök.

En golvslipare kan även hjälpa till med ytbehandling av golven efter slipningen, något som ger golven dess slutliga utseende och en skyddande yta. Ett golv som slipats och ytbehandlats ser ut precis som ett nytt golv, och en väl utförd ytbehandling gör att det dröjer länge innan golven behöver slipas om.

Skönt att ha avklarat

Att ha golvslipningen klar när man flyttar in i ett hus är en skön känsla och gör renoveringen av resten av huset betydligt lättare när det väl är dags. Så vänta inte till efter flytten med att slipa golven, ta kontakt med en firma som utför golvslipning i Stockholm och se till att era golv är klara redan när ni flyttar in.

12 May 2019