Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Skäl till magasinering i Stockholm

Ett vanligt problem som kan uppkomma någon gång i livet handlar om att man har för många saker i förhållande till utrymme. Inte sällan så märks denna problematik i samband med flyttar och här kan vi snabbt rada upp några exempel på detta.

  • Du och din partner flyttar ihop. Tvås tycken bohag ska bli ett gemensamt. Här ska ni dels komma överens om inredning och dels också sålla bort saker som inte passar inom ramen för er stil.
  • Du flyttar till en mindre bostad. Av naturliga skäl så kommer du inte att få plats med lika mycket i din nya bostad. Det finns dessutom sällan tillräckligt med utrymme i förråden som tillhör en lägenhet.
  • Du flyttar in i en möblerad lägenhet. Vanligt i Stockholm är man hyr en bostad i andrahand och den brukar ofta vara möblerad; de egna saker och möbler man äger får - helt enkelt - inte plats.

Tre skäl till hur man plötsligt kan ha ett överskott på möbler och föremål - men som har en gemensam lösning: magasinering. Vill man inte göra sig av med sina ägodelar - de kan vara värdefulla, de kan betyda något för en personligen eller kanske komma att passa i en framtida bostad - så är magasinering ett bra alternativ.

Magasinering kan ske under längre tid - många väljer att betala för flera år - den kan ske månadsvis och den kan ske bara under några veckor. Det senare är vanligt vid en annan typ av flytt. om du exempelvis sätter ett tidigare datum för utflyttning än för inflyttning så blir magasinering en nödvändig länk i din logistiska kedja.

Hitta säker magasinering

Oavsett hur lång tid en magasinering av sina föremål ska ske så är en detalj lite viktigare än andra - detta i form av säkerhet. Dels så är en lokal för magasinering intressant för tjuvar - det finns väldigt många som förvarar värdefulla saker och allting ligger under samma tak. Här krävs det alltså ett stort säkerhetstänk: kameror, bevakningsföretag, rejäla lås, säkerhetsdörrar, larm - allt man kan tänka sig.

Den andra delen av säkerhet handlar mer om vilken miljö man erbjuder. Att ställa allting i ett kallförråd kan fungera i någon vecka - men hur ser sådan förvaring ut på sikt? Du bör alltså se till att det inte är för kallt, för varmt eller för fuktigt i de lokaler man använder sig.

Priset då? En intressant detalj gällande magasinering är att det inte nödvändigtvis behöver vara så att ett billigare företag är sämre än ett dyrare. I många branscher så är den formeln gångbar att använda för att hitta bättre kvalitet. Inom magasinering så kan dock ett lägre pris bero på att lokalerna ligger en bit utanför tullarna. Något som förvisso kanske är lite obekvämt, men som inte på något sätt behöver betyda sämre magasinering.

14 Mar 2018