Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Ska du anlita en flyttfirma? Använd dig av en offertsida

Att anlita en flyttfirma i Stockholm kan kännas lite nervöst. Det är ändå ens viktigaste ägodelar som ska fraktas i en flyttbil som körs av någon man inte känner. Således vill man att firman ska ha giltiga försäkringar och vara allmänt förtroendeingivande.

Att hitta en flyttfirma kan dock vara svårt. Särskilt om man bor i en större stad, till exempel Stockholm eller Göteborg. Bor man i ett mindre samhälle kan det hända att det endast finns några enstaka firmor som verkar i området. På så vis är det lättare att ”hålla reda på dem”, och därmed enkelt sålla ut de oseriösa aktörerna.

Bor man däremot i en storstad, till exempel Stockholm, är utbudet stort. Med ett stort utbud blir det också lättare att gömma sig i mängden. I Stockholm och andra stora städer finns dessutom ett större kundunderlag som oseriösa aktörer kan bedra.

Så hur hittar man då en seriös firma? Ett alternativ är att använda sig av en offertsida. Är offertsidan stor har den sannolikt endast kontrollerade företag. På så vis är det mycket osannolikt att man träffar på någon av de mest oseriösa flyttfirmorna. Utöver det går det snabbt, är enkelt och ger dig ett bra pris.

Fördelar med offertsidor

Några av fördelarna har nämnts kort ovan. Kanske är det just de som bor i större städer, exempelvis just Stockholm eller Göteborg, som har störst nytta av dylika sidor. Att hålla koll på hela utbudet av firmor i en stad som Stockholm är naturligtvis omöjligt – eller väldigt, väldigt tidskrävande.

Generellt sett är tidssparandet ett starkt argument för att använda en offertsida. Istället för att ringa runt till flera olika flyttfirmor, kan man helt enkelt nå en rad olika flyttfirmor i närområdet med en enda förfrågan.

Ett annat starkt argument för att använda sig av en offertsida är priserna. Genom att höra av sig till många olika firmor kan man dels säkerställa att man får ett marknadsmässigt pris, och man kan även välja och vraka för att få det absolut bästa priset.

Nackdelarna

Givetvis finns det nackdelar också. En av de nackdelarna är att det lika gärna kan finnas en billigare flyttfirma någonstans, som inte är ansluten till en offertsida. Man kan alltså missa de delar av tjänsteutbudet som inte samarbetar med en dylik offertsida.

En annan nackdel är att det även finns bättre och sämre offertsidor. En bra offertsida bör endast samarbeta med flyttfirmor och andra företag som på något sätt kan visa en viss grad av seriositet. En offertsida som samarbetar med vilka firmor som helst kan förmedla en oseriös aktör till dig. Dock bör ändå risken, överlag, vara mindre att stöta på en dålig firma genom en offertsida – även om offertsidan i sig inte är någon höjdare.

En annan nackdel är att, om man bor på en liten ort, kanske inte någon firma i närområdet samarbetar med offertsidan du besöker. I sådana fall kan det helt enkelt vara bättre att höra med vänner och bekanta.

7 Feb 2017