Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Saknar villan inbjudande altan?

Har du nyligen köpt en villa? Saknar den en altan? Då kanske man kan vilja bygga till en altan till villan så att man kan umgås utomhus på ett avspänt sätt. En altan kan till och med göra ett hus mycket snyggare. En sådan kan till och med höja värdet på huset och göra huset mer attraktivt på bostadsmarknaden. Särskilt om den byggs av en duktig snickare som lägger ner sin själ i bygget och som vill att den ska bli så fin som möjligt.

Hög kvalitet kräver tid

Tyvärr är det så att om man vill få en altan som är byggd med en hög kvalitet, krävs det att man är beredd att lägga ner mycket tid på den. Om man har bråttom är risken stor att man börjar slarva. Slarv kommer oftast för att man har bråttom och inte tycker sig ha tid att titta två gånger på sakerna innan man anser att man är färdig. När väl altanen är klar, ser man alla fel och brister. Saken är den att man har resten av tiden på sig att stirra sig blind på alla skevheter och skavanker och då är det för sent att ångra sig. Risken är att man i så fall måste riva upp allt och börja om på nytt.

Krävs en noggrann snickare

Då är det lika bra att göra rätt ända från början. Välj i stället en snickare som tar god tid på sig, som gör arbetet mycket noggrant och som är noga med detaljerna. Det är också detaljerna som man senare kan komma att störa sig på, om de är fel. I stället för att reta sig på att snickaren inte har sågat plankorna så att de exakt passar med varandra, kommer man att ångra att man inte valde en mer noggrann snickare. Så hur ska man hitta den där noggranna snickaren?

Var noga med referenser och omdömen

Det som man generellt kan säga om snickare är att det gäller att vara noga med att ta referenser och att läsa så många omdömen man bara kan om den snickare som man funderar på att anlita. Referenserna säger en hel del om hur snickaren arbetar och om snickarens tidigare kunder är nöjda med arbetet och hur snickaren bemöter sina kunder, om hon eller han tycker det är viktigt att kunderna blir nöjda och lyssnar på sina kunder. Här kan du läsa om en duktig och pålitlig snickare i Upplands Väsby.

26 Apr 2019