Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Så lyckas du med köksrenoveringen

När man ska renovera köket finns ett par aspekter som är extra viktiga att tänka på: vilka kvaliteter köket och hur mycket man tänkt använda det.

Hur köket är uppbyggt måste förstås också tas med i beräkningen; små kök kan visserligen byggas ut – men detta kommer dock att gå ut över något annat rum. Som exempel på detta kan vi säga att det handlar om en köksrenovering i en mindre lägenhet i Stockholm och att familjen som bor där vill göra köket större.

Det här har man tänkt sig genom att riva en befintlig vägg som vetter mot vardagsrummet och placera en köksö där väggen varit belägen. Genom denna köksrenovering har man här öppnat upp köket; men man har samtidigt förminskat sitt vardagsrum och ytan där. Just ett sådant exempel är bra att luta sig mot vid en köksrenovering i mindre bostäder i Stockholm – det vill säga; mans ställer sig frågan om det är värt att göra sitt kök lite större om det i och med detta kommer att påverka effekten av ett annat rum.

Något som alltså skedde vid vårt exempel – på ett lyckat sätt ska tilläggas då familjen i fråga efter sin köksrenovering kunde umgås med varandra- och sina gäster på ett helt annat sätt. Där man tidigare varit tvungen att gå in ett annat rum för att laga mat och därmed separeras från övriga familjemedlemmar kan man nu således – tack vare den köksö man placerat där väggen tidigare stod – umgås och prata med varandra även vid matlagningsmomentet. Köket i Stockholm hade alltså kvaliteter som man tog tillvara på och detsamma – det vill säga själva tankegången om att förändra till det bättre – går att applicera även till andra kök.

Ta hjälp av en inredningsarkitekt

Det finns mängder av varianter som man kan använda sig av då det kommer till en köksrenovering och här kan faktiskt ett av tipsen vara att man använder sig av professionell hjälp – både vid själva byggandet och gällande inspiration och kreativa lösningar. Att exempelvis ta hjälp av en inredningsarkitekt är ingen dum idé. Visst, det kostar lite pengar, men om man ser till de idéer och lösningar som man får på köpet så är detta att anse som en investering.

Nu är det det dock så att de flesta lägenheter kanske inte går att ändra – bärande väggar, nitiska bostadsrättsföreningar eller svåra planlösningar – och då får man vid en köksrenovering göra det bästa av situationen. Man ska veta att de allra flesta återförsäljare av nyckelfärdiga kök har lösningar som passar de flesta ytor och att det dessutom blivit betydligt billigare. Detta i och med att exempelvis IKEA, Bauhaus och – i Stockholm – Fredells har börjat sälja kök. Ju större aktörer som ger sig in på marknaden desto bättre blir också priset i slutändan.

Vill man ha det där dyra italienska designerköket så finns det naturligtvis också fortfarande att köpa; men för gemene man så räcker det ofta med att besöka exempelvis IKEA för att hitta ett färdigt kök att ersätta det gamla med.

27 Jul 2017