Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Så hittar du villan i Uppsala

Letar du en villa i Uppsala? Bara i Uppsala finns det ett 1.000-tals villor, både nyproducerade villor och äldre sådana. Letar du bland de hus som finns uppsatta på olika mäklarnas hemsidor kommer du att se att priserna är något lägre än motsvarande objekt i Stockholm. Det är något som är bra att utnyttja. Har man möjlighet att arbeta i Stockholm, som har något högre löner än resten av landet, och köpa ett hus i Uppsala som har något lägre priser än i Stockholm, kan det vara en bra affär.

Kommunikationerna bra att pendla till Stockholm

Det är inte alla som hittar det jobb som de vill ha i Stockholm, även om man vill flytta dit, köpa sig ett hus och njuta av ett tempo som inte är lika högt som det i Stockholm. Enligt låneinstitutet SBAB, tjänar den som väljer att arbeta i Stockholm, men bo till Uppsala: 

– Beräkningen visar att den som vill komma ner i månadskostnad för boendet bör överväga att titta på en villa utanför Stockholmsregionen. Har du möjlighet att jobba på distans och ha flexibla arbetstider ökar chanserna att få livspusslet att fungera. Glöm inte att räkna med en högre kommunalskatt och andra kostnader som flytten kan medföra, säger Emma Persson, Boendeekonom SBAB, i ett pressmeddelande.

Uppsala är billigare att bo i än Stockholm

Deras beräkningar visar att Uppsala är en billigare stad att bo i. En villa som kostar 4,1 miljoner kronor i Uppsala, kostar 6,3 miljoner i Uppsala. Det ger sammanlagt en lägre månadskostnad för villan i Uppsala. Att pendla mellan tar ungefär 30 minuter och varje dag går et 35 tåg mellan orterna.

Räknar man med att det cirka 30 minuter att ta sig till tågstationen i Uppsala, från sitt hem, och att man behöver 20 minuter från Centralstationen i Stockholm för att komma till sitt arbete, innebär det att det tar 80 minuter från dörr till dörr att pendla varje dag. Många kontorsarbeten går dessutom att arbeta hemifrån någon dag i veckan, vilket kan möjliggöra en pendling till och från Uppsala till arbete i Stockholm.

Anlita mäklare för att hitta bostad i Uppsala

När du behöver en mäklare för att hitta villan som du önskar är det bra att anlita en mäklare som kan hjälpa dig till ditt livs affär. Jämför även olika priser på hus på mäklarnas hemsidor. Ju fler hus du tittar på och jämför priser, desto bättre uppfatting får du om vad husen kan kosta och vad du själv önskar av en villa i Uppsala.

8 Aug 2018