Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Så går det till att bygga en villa i moduler

Modulbyggen går snabbt att genomföra. Det är ett av de viktigaste ändamålen med dem; att de ska kunna gå snabbt att uppföra dem. Den som vill få ett nytt hus färdigt, kanske på en sommar, vill inte vänta i flera månader eller år på att det ska bli klart. Kommer huset som ett modulbygge, är det redan klart innan, och ska endast monteras ihop. Det företag som levererar husmodulen ser till att det får rätt grund, lägger rören i marken, drar elen till huset. Den som har beställt huset ser endast till att inredningen blir rätt.

Priset mer fördelaktigt

Det blir mer fördelaktigt för husägaren med ett modulhus. Modulhusen är redan ritade av arkitekter som har ritat dem och har övervägt alla materialval enligt gällande byggregler. Det går både snabbare och det blir ett mer fördelaktigt pris för villaägaren. Man får mer än bara modulhuset, man får även hjälpen med hela husbygget med modulerna. Det företag som levererar huset, ser till att det monteras rätt och att alla delarna sitter som de ska. Har man inte byggt hus tidigare är det inte någon lätt sak att göra det på egen hand, även om det så skulle vara att man har anlitat ett byggföretag. Det kommer alltid ändå an på villaägaren att fatta rätt beslut för att det ska bli bra. När man beställer ett modulhus, ser företaget som levererar det, till att alla delarna blir rätt.

Byggjobbare på plats tills allt är klart

Om man väljer att köpa en ny villa som kommer i moduler, får man byggjobbare som alltid finns till hands på plats tills det är klart. Som villaägare får man en kontaktman som informerar om alla de olika mått och steg som man måste få till innan allt är klart. Man får själv välja vilka detaljer som man önskar sig och som gör de olika husen speciella, men i övrigt är det inte många saker som man behöver oroa sig över.

Finns många olika modulhus att välja mellan

Som tur finns det många olika slags modulhus som man kan välja mellan. Det är allt från gedigna finska stockhus till mer moderna rappade hus, till hus med träfasad och gedigna materialval. Alla modulhus är inte i betong. Här finns det många olika material att välja mellan och det kommer an på kunden att välja huskonstruktion efter det man önskar sig; våningshus eller en enplansvilla. Tak i tegel eller plåt, eller betongpannor. Det är upp till de egna önskemålen att välja modulhus och byggföretag. Lycka till!

17 Mar 2019