Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Plastfönster håller länge i Sverige

Säger man plastfönster så möts man ofta av en negativ reaktion från den man säger ordet till. Detta då många anser att plastfönster inte är något som håller måttet och att det är en lösning som, helt enkelt, inte fungerar i Sverige.

Först och främst här: till viss del har man haft rätt i dessa åsikter och skepsisen kring plastfönster är i många fall välgrundade då de förr inte alls höll måttet. Gårdagens plastfönster var nämligen inte alls gjorda för oss i Sverige och de som köpte sådana förr fick fönster som mer var gjorda för länder som Italien, Spanien och Portugal (varifrån de också importerades) och vad är då gemensamt mellan dessa och skiljer sig åt jämfört med Sverige? Vår vinter naturligtvis. Köpte man plastfönster förr så klarade de inte av vårt klimat och detta av den anledningen att de inte var anpassade för vår vinter.

Det är dagens plastfönster och därmed så är också den värsta nackdelen något som man kan stryka gällande plastfönster. Istället kan man fokusera helt på fördelarna som finns i att välja denna lösning snarare än träfönster. Här finns det nämligen en helt del och om vi nedan radar upp några av dessa så kanske vi kan ge en lite bredare bild av vad vi menar.

  • Plastfönster är den billigaste lösningen och här skiljer priset sig markant om man jämför med fönster av trä.
  • Underhåll. Med plastfönster slipper man det tidskrävande underhåll som kommer med fönster av trä. Det vill säga – du slipper slipa, du slipper skrapa, du slipper måla och du slipper hålla på att haka på- och av dem varje år. Plastfönster och det underhåll de kräver sträcker sig till en årlig tvätt.
  • Hållbarhet. I och med att plastfönster numera – som vi sa – tillverkas för vårt nordiska klimat så håller de också – minst – lika länge som ett par fönster av trä.

Till minussidan och till träfönstrets försvar ska vi dock nämna att plastfönster kan vara svåra att passa in på ett hus rent estetiskt; särskilt om huset i fråga är byggt av trä. Man får dock ta det goda med det onda här och vi tycker att man ska överväga plastfönster med tanke på de fördelar vi gått igenom ovan. Valet av trä behöver inte vara så självklart som många anser.

Du hittar mer information på denna sida.

11 Sep 2017