Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Plantera tujor i trädgården

Har ni tröttnat på er trädgård? Skulle ni vilja prova någonting helt nytt? Då ska ni testa att anlägga tujor hemma. Läs vidare här nedan om dess fördelar och varför du ska välja just tujor.

Det finns egentligen hur många fördelar som helst med att välja en tujahäck hemma i trädgården. Från början är ju egentligen tujor ett barrträd, men de flesta säger häck och planterar dem även så. Så, åter till fördelarna. Dessa tujor är inte bara lättskötta och enkla att ha att göra med. De har även en väldigt lång livslängd förutsatt att de sköts på rätt sätt och inte blir skadade eller sjuka på något vis. Den äldsta tujan blev faktiskt så gammal som 1650 år gammal, det är inte fy skam inte. Andra fördelar med att använda sig av en tujahäck i trädgården är att den växer väldigt snabbt.

Tujor växer sig frodiga snabbt

Tack vare att den växer så snabbt så behöver man alltså inte vänta särskilt länge på att ha en hög och frodig häck som skiljer av trädgården mot grannen. På tal om grannar så är tujor väldigt bra insynsskydd då de är väldigt täta och frodiga. Önskar man slippa nyfikna blickar in mot trädgården är alltså en tujahäck ett ypperligt alternativ när det är dags att välja häck. Självklart kan man enkelt klippa till sin tuja så som man önskar ha den. Många väljer att klippa den fyrkantigt så att det blir som en mur, skulle man kunna säga.

21 Feb 2022