Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

 • Att tänka på
 • Allmänna tips
 • Leva i villa
 • Vilka kostnader?
 • Hur det är att bo i villa
 • Renovera villa

Packa smart vid flytten

Inför flytten är det mycket som ska fixas. För att det ska gå så smidigt som möjligt så kan du spara tid med flyttfirma, anlita städhjälp för flyttstädningen men även börja packa i tid och packa smart!

Hur packar man smart?

 1. Blanda inte olika saker i flera kartonger. Håll skor till en kartong, badlakan till en annan, köksutrustning till en tredje och så vidare. Att hålla varje kartong till en kategori gör det lättare när det är dags att packa upp. Kom ihåg att märka kartongerna så ni enkelt kan ställa dom på rätt plats eller i rätt rum på en gång när de bärs in i den nya bostaden.
 2. Packa inte för tungt. Du kommer att få gå med många kartonger, räkna med en kartong per kvadratmeter boyta. Så packa inte kartonger och påsar så de blir för tunga. Du kommer få väldigt ont i kroppen av att lyfta alla kartonger ändå.
 3. Börja packa i god tid. Det kan tyckas onödigt att börja packa 2-3 månader innan flyttdags, men det finns så mycket grejer som vi klarar oss utan i 2-3 månader. Om du flyttar på sommaren - packa ihop alla julprylar, vinterjackor, skor, halsdukar, vantar, mössor, tjockare kläder och liknande i första skedet.
 4. Våga slänga saker! När du packar ihop exempelvis hud- och hårprodukter - våga slänga det som är halvtomt eller som du inte använt på länge. Du kommer ha fullt upp med att packa upp i din nya bostad - ta därför inte med massa onödigt skräp som bara kommer fortsätta att samla damm. Det gäller även med kläder, skor, köksutrustning och annat. Det är alltså okej att tänka “Ut med det gamla, in med det nya”.
 5. Större möbler får ju inte direkt plats i en flyttkartong, men för att göra bärning och transport smidigare så kan man montera isär möblerna. De tar mindre plats och gör även ut- och inbärning lättare. Tänk alltså smart och inte som en latmask. Klart det tar lite extra tid att montera av sängben, montera isär soffan och matbordet, men det tar mindre plats och gör det verkligen lättare att få ut genom trånga dörrar och små hissar.

För att göra flytten ännu smartare så rekommenderas det att ni tar hjälp av både flyttfirma och flyttstädningsföretag. Detta gör att ni kan fokusera på att få in möbler och kartonger i ert nya hem, medan någon annan bär, transporterar och städar er gamla bostad. Det kostar några tusenlappar extra, men vad gör det när ni ändå redan har lagt större belopp på en ny lägenhet? Att komma iordning i den nya bostaden tar sin tid ändå, så tänk smart och slipp bry er om ert gamla hem.

17 Jul 2017