Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Överlåt dragning av vatten till en rörmokare

Vi börjar här med en uppmaning och denna riktad till alla hemmasnickrare som finns i Sverige: överskatta inte er egen förmåga. Detta naturligtvis med glimten i ögat och utan trampa på några ömma tår. Men; det finns ett problem i detta som ska ses med allvar och detta i form av att många av de projekt som genomförts utan professionell hjälp slutar med skador och att dessa sällan är särskilt billiga att korrigera.

Vi kan ge ett exempel på detta där du får spela huvudrollen och där du står inför att renovera ditt badrum i din villa i Göteborg. Ett projekt som du alltid drömt om och där du anser dig ha de färdigheter som krävs. Att din fru inte håller med om detta är något som du snabbt viftar bort – hur svårt kan de vara att dra lite vatten, sätta upp kakel, installera golvvärme och borra fast ett nytt badrumsskåp i väggen?

Svårare än vad du tror och om vi bryter ner samtliga moment i mindre delar och beskriver de vanliga fel som begås samt vilken yrkesman du borde ha kontaktat så kanske vi kan ge en bättre bild av vad vi menar:

  • Dra vatten. Här skulle du anlitat en rörmokare i Göteborg och detta av den anledningen att du riskerar fukt- och vattenskador vid felhantering. En rörmokare gör jobbet snabbt, effektivt och är dessutom väldigt prisvärd. Se till att kontakta en rörmokare och säkerställ kvaliteten på ditt badrum. Att rör och ledningar inte syns innebär inte att du kan dra dem hur som helst. Viktigt här: låt din rörmokare peka vart i väggen det är säkert att borra också.
  • Elektricitet. Här gör du ditt stora misstag. Om en vattenskada kommer av att du struntat i en rörmokare är en sak – men drar du elen på egen hand så bryter du faktiskt mot lagen. Dessutom utsätter du dig för livsfara och en behörig elektriker ska alltid närvara; även om det finns en saklig beskrivning kring hur din golvvärme i Göteborg ska kopplas in.
  • Kakel. Det ser både lätt och roligt ut att sätta kakel och klinkers – men det rä precis det motsatta. Det är för en ovan hand ett riktigt pillrigt jobb där mönster måste stämma, där fogar måste vara jämna och där du dessutom måste stå i obekväma ställningar. Risken att göra fel, tvingas börja om och köpa nytt kakel är uppenbar. Kontakta en plattsättare!

Kort sagt; rörmokare, elektriker och en plattsättare bör närvara vid din badrumsrenovering i Göteborg och i det här fallet gällande ditt hemmasnickrande så borde du ha lyssnat på din fru.

29 Dec 2016