Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Ökad trivsel för boende i Västerås

Du kan öka trivseln i fastigheter i Västerås med inglasade balkonger. Det gäller såväl bostadsrätter som hyresfastigheter. För när du glasar in balkonger skapar du nya rum för boende.

Västerås har många fina hyresfastigheter och bostadsrätter där de boende skulle kunna njuta mer om balkongerna var inglasade. Utesäsongen på balkongen är inte så lång. Genom att glasa in kan helt nya rum skapas.

Här kan boende sitta och njuta vintertid såväl som sommartid. Inreda en inglasad balkong skapar också nya oaser. Dessutom finns det proffs på balkonginglasning i Västerås. För när det är dags att glasa in finns det många faktorer som spelar in. Kommunen kan ha speciella regler för vilken stil som inglasade balkonger måste följa. En byggfirma ska också ha känsla för det estetiska så att balkongerna smälter in vackert mot fasaden.

Olika typer av inglasningar

Inglasning kan ske på lite olika sätt. Framför allt behöver det vara lösningar som är godkända enligt svensk lagstiftning och kravställning. Inglasade balkonger har också krav enligt internationell standard. Vanliga märkningar är CE och ETA som är certifieringar. Det är inte någon höjdare om glaset spricker av kyla till exempel.

Själva glaset som används bör inte bara leva upp till kraven. UV-skydd gör att balkongerna inte blir till bastu när solen kommer fram. Trots allt vill du inte att de boende ska kokas på balkongerna på sommaren. Genom att se till att välja ett företag som kan göra allt på totalentreprenad går arbetet snabbare och det är ofta ett kostnadseffektivt alternativ.

21 May 2021