Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Nöjd med nya boendet

När man ska byta bostad så är det många saker som man måste tänka på. Städningen av den gamla bostaden är en av dem. Men vad ska man tänka på och hur ska städningen utföras på allra bästa sätt?

Man har varit på visning av en bostad och med stor glädje mottagit beskedet att man fått godkännande att få hyra den. Bostaden man redan bor i är nu uppsagd och alla saker är packade inför flytten till den nya. Efter månader av längtan och tömning av den gamla bostaden så öppnar man äntligen dörren till den nya lägenheten med stor glädje och förväntan.

Men det man möts av är reklamtidningar i en stor hög på golvet och när man går vidare in så ser man stora tussar av damm på golv och fönsterbrädor. I väggarna sitter det spikar, tejp och krokar som hållit upp tavlor och planscher. Badrummet stänger man snabbt dörren till när man hittar skäggstubb i handfatet och en toalettstol som inte bör omtalas. Och i köket ser det ut som om ingen städat på åratal. Nej, så ska det inte se ut om man ska vara en glad och nöjd hyrestagare till ett nytt boende.

Hur man flyttar

Det är viktigt med alla detaljer som flyttanmälan och avtalsskrivande på den nya bostaden med mera. Men det finns mycket man kan göra i god tid för att slippa stress vid en flytt och veta att man gjort allting rätt. Så fort som man vet att man ska flytta så kan man börja ta hem flyttkartonger.

Man kan packa ner allt som man vet med sig att man inte kommer behöva under tiden fram till flytten. Går det så kan man ställa ner allt i förråd. På det sättet så kan man redan veckor före en flytt börja med grovstädningen av ytor. Det kommer att underlätta mycket när det är dags för slutstädning.

Det tar tid

En flyttstädning tar alltid längre tid än vad man tror. Därför är tipset att ha så tomt som möjligt och dessutom ha grovstädat ett par veckor i förväg. Svaret på vad som ska städas vid en flyttstädning är helt enkelt allt. Varenda yta som man på något sätt kan komma åt ska rengöras. Det finns då två saker som man ska se till att man har gott om för att det ska bli riktigt bra: mycket tid och bra rengöringsmedel.

Läs mer om flyttstädning på www.flyttstädningigöteborg.com

23 Aug 2020