Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

När du behöver bygga om villan i Stockholm

Är det dags att bygga om villan? Ibland förändras behoven med det som sker i familjen. När man får barn, kanske man inte behöver rum till barnen till en början, då de mest sover med sina föräldrar, men börjar de skolan, behöver de egna rum så att de kan få lugn och ro. Snabbt nog har de blivit stora och flyttar hemifrån.

Då kanske man inte behöver ha rum åt dem, utan kanske behöva anvädna rummen till annat. När de sedan kommer på besök med sin egen familj kanske man behöver rum som kan inhysa hela familjen i ett och samma rum. På så sätt kan behoven förändras med det som händer och sker i familjen.

När du behöver bygga om rummen i villan

När det sedan är dags att bygga om rummen i villan, är det bra om man får tag i ett duktigt byggföretag som också kanske har bra kontakter till ett byggvaruhus så att man som kund kan få tag i byggmaterial till ett bättre pris. Kanske man önskar tapeter och målarfärg till ett fördelaktigt pris, eller fint kakel till rabatterat pris i badrummet. Många stora byggföretag har möjlighet att erbjuda bättre priser till sina kunder och har det som en konkurrensfördel. Många sådana byggföretag har också tillgång till en arkitekt som alltid kan skissa de ombyggnationer och tilbyggnationer som man önskar göra i en villa. Även om man KAN renovera utan en arkitekt så innebär det så gott som alltid en kvalitetsgaranti, om en arkitekt kan titta på hur ombyggnaden och tillbyggnaden ska gneomföras.

Anlita ett byggföretag med BF9K

Om du hittar ett byggföretag som arbetar enligt byggbranschens egen kvalitetssystem som heter BF9K så vet du att de ser till så att arbetet sker med kvalitet. Det innebär att hantverkarna har de certifieringar som krävs för att utföra de olika hantverk som krävs i ett bygge som en renovering, ombyggnad eller tullbyggnad kräver. Sedan är det viktigt att byggföretaget arbetar på ett miljövänligt sätt och enbart använder sig av miljövänliga byggmaterial. Det är även viktigt att de är noggranna och gör alla detaljer så noggrant som det bara går. Man vill ju inte se saker och ting som är konstiga när man väl anlitar ett byggföretag. Då är det viktigt med att den som kaklar, har kaklat hörnen på ett riktigt sätt, med skurna kakelplattor och har tapetserat runt värmeledningar, har avlägsnat kåpor till strömbrytare och eluttag till exempel.

30 Nov 2019