Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

När du behöver badrumsrenovering i Göteborg

Du vet väl om att badrum, med badkar och dusch bir utslitet efter 20-30 år? Rören kan täppa igen, beroende på hur väl man sköter om dem, och ser till att hålla golvbrunn och avlopp rena. Vattenutrymmet i ducshen och handfat och badkar blir lätt utslitet på grund av den stora vattenmängd som man använder dagligen. Materialet, även om det är kakel och klinker, blir det ändå utslitet efter så pass lång tid. Då behöver oftast lägga på nytt badrumsmaterial på väggar och golv. Därför tar vi upp vad man bör tänka på när det är dags att renovera badrum.

Anlita en eller flera hantverksfirmor?

När det är dags för en badrumsrenovering är det några saker som du bör ta ställning till; ska du anlita en eller flera hantverksfirmor till badrumsrenoveringen? Det spelar stor roll vilket alternativ som du väljer. Om du väljer att anlita flera olika hantverkare för badrumsrenoveringen är det du som agerar byggherre och planerar för arbetsschema, då alla inte kan vara i samma badrum samtidigt och arbeta med sitt. Är de flera olika slags hantverkare så bör nämligen du planera för och veta på ett ungefär när de olika hantverkarna kan ta över och hur lång tid varje moment tar. Men om du väljer en enda hantverkare som tar hand om hela badrumsrenoveringen tar de då ett ansvar för arbetsgången och tar in själv de olika hantverkare som krävs för jobbet. Då informerar de enbart dig, som kund, hur badrumsrenoveringen går och om arbetet fortskrider som det ska.

Vilka material ska du renover med?

Det enda som du som kund behöver ta ställning till, om du anlitar en och samma hantverkare är vilka material och färger och former som du önskar på inredningen till badrummet. Här finns det rätt så olika alternativ som man kan välja, beroende på tycke och smak och storleken på plånboken. Om man väljer standardutförande på inredningen kan det gå på cirka 2.000 kronor per kvadratmeter; då tänker vi på kakel, klinker och handfat och badkar i ett standardutförande. Vill du däremot ha lite mer exklusiva material såsom stenskivor, designade handfat, blandare och badkar, kan det kosta mellan 5.000-10.000 kronor per kvadratmeter. Arbetskostnaderna är avdragsgilla, och du får som mest dra av 50.000 kronor per år och per person, om ni är många ägare till bostaden men inte mer än 30 procent av arbetskostnaden per år. Läs mer här.

9 Sep 2019