Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

När det finns gamla golv i din nya villa

De allra flesta som köper en villa, gör ju det, inte bara som en investering för framtida försäljning, även om det kanske finns en och annan som gör det. De allra flesta köper en villa som de vill bo i för många år framåt. Då är det andra faktorer som väger in när man väljer ett hus. Kanske närheten till skola, dagis, eller arbetet, charmen med huset, området kring huset och så vidare är viktigast.

Det är mycket sällan man helt kritiskt värderar huset i pengar, och framtida kostnader för renoveringar, även om de faktorerna även väger in för mågna, men som kanske inte är avgörande för själva beslutet. har man till exempel gamla golv i sitt nya hus, behöver man inte nödvändigtvis lägga nya golv. I många fall bör man och kan man överväga en golvslipning i stället. Här rekommenderar vi det – om det bara går.

Miljön vinner på en golvslipning

Här vill vi slå ett slag för miljön som skonas mycket mer vid en enkel golvslipning. Det kräver så mycekt mer av jordesn resurser och energi att tillverka nytt golv, jämfört med att slipa det. Dessutom finns det en charm i att behålla ursprungliga golv i ett gammalt hus. Slipar du golven, behåller du charmen med de gamla golven, samtidigt som du får nästan som nya golv, ändå. Det är otroligt vad golvsliparna kan åstadkomma nu för tiden. 

Nya maskiner tar fram ny finish

De nya maskiner som finns numera, kan ta fram materialet så mycket mer och bättre än förut. De se dessutom till att det inte yr upp en massa damm, såsom de äldre maksinerna gjrode förut. I dag dammsuger de samtidigt som de slipar gamla golv. Det innebär att det inte lämnar efter sig en massa, fint damm, kvar i ditt hus. Istället ser maskinerna till att på ett effektivt sätt nedast lämna kvar ett vackert golv. Efter golvslipningen behandlas ytan med olika medel som gör att golvet fortsätter hålla i 20,30 år till, minst.

Välja firma som slipar golvet

Du bör anlita en firma som är miljömedvetna och kan slipning av golv. I Stockholm, liksom på mågna andra ställen i Sverige, är det inte svårt att få tag i miljömedvetna hantverkare som ser golvslipningens fördelar och kan på ett kompetent sätt i sann byggnadsvård slipa om golv. Börja med att googla slipa golv Stockholm om det är i Stockholm som du vill slipa om golv, annars skriver du den ort där du bor i Googles sökfält. Då får du upp ett antal sådana företag. Välj då något av dem och be om offert och referenser. Lycka till! Kom ihåg att du gör ett val som verkligen är miljövänligt när du slipar golv i Stockholm!

18 Jun 2018