Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Med rätt lås kan man förhindra många inbrott

Bra och säkra lås bidrar till trygghet och kan förhindra inbrott. Men det gäller även att ha rätt lås för att hemförsäkringen ska gälla. Här kommer några tips på viktiga saker att tänka på.

Många inbrott kan förhindras med bra lås. Det kan även bra att som nyinflyttad se över och byta ut bostadens alla lås då det kan finnas kopior av nycklar i orätta händer. Genom att ta hjälp av en låssmed säkerställer man att låsen man monterar är godkända och uppfyller de särskilda krav försäkringsbolaget ofta har. Bor man på nedre botten eller i villa har man mycket att vinna på att även förse fönstren med lås, då detta ytterligare försvårar för tjuven. Men säkra lås är även viktigt för den egna säkerhet i samband med en brand, då bra lås är utformade så att man snabbt och enkelt ska kunna öppna inifrån.

Säkerhetsbesiktiga fastigheten och uppgradera låsen

Det är viktigt att låssäkerheten anpassas till fastigheten och de olika behov man kan tänkas ha. Genom att låta en låssmed först besiktiga fastigheten och göra en riskbedömning får man sedan olika förslag på säkerhetsförbättringar. Det kan exempelvis vara att istället installera digitala lås med nyckelbrickor då fastigheten används av många, eller att även installera larm. Är det ett större arbete kan det vara en god idé att först ta in offerter från några olika låssmeder. Men det är skillnad på låssmeder och företag, och den låssmed man väljer att anlita ska vara certifierad och registrerad hos SLR.

1 Jun 2021