Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Lycka är att hitta markiser i Norrtälje

I första anblicken känns det underbart att altanen har sol hela dagen. Att huset man köpt i Norrköping inte behöver några markiser. Men det tar inte många dagar innan man måste inse fakta.

Lotten var en soldyrkare av rang och kunde inte skryta nog över altanen där solen alltid sken. Åtminstone när det var fint väder, vill säga. Nu skulle hon som journalist kunna sitta ute på altanen och göra sitt jobb. Ifred fick hon också vara då maken tillbringade dagarna på kontoret i stan.

Ganska snart insåg hon dock att det fanns saker hon missat i sin iver att få vara i solen. För det första blev det otroligt varmt mitt på dagen. Svetten lackade och trots vanan vid sol kunde inte hennes rygg, eller någon annan kroppsdel för den delen, ta hur mycket sol som helst. För det andra kunde hon inte se det som fanns på skärmen då solen bländade, något som var ännu mer frustrerande.

Leta markiser i Norrtälje

En eftermiddag fick hon nog, gick in på google och letade fram företag som sålde markiser i Norrtälje. Hon hittade några och började ringa runt. Hon valde ett företag som hade trevlig personal och som dessutom kunde komma till henne nästa dag för att ta en titt.

De kom överens om en markis som kunde tas ut med en enkel knapptryckning. Den stod även mot lättare regn. En annan fördel, skulle det visa sig, var att den skuggade vardagsrummet och gjorde tv-tittandet till en behaglig och sval upplevelse.

18 Sep 2021