Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Lär dig lägga en fiskbensparkett så det blir snyggt och jämt

Att lägga fiskbensparkett är ett populärt val när du som kund får välja. För en golvläggare handlar det om att ha stor kunskap och arbeta med precision. Då blir allt bra i slutändan.

Det är inte så lätt att lägga en fiskbensparkett som du kanske tror, men med rätt hjälp kanske du klarar av det. Känner du ändå att det verkar vara ett för stort projekt att ro i land själv är det ett bra val att anlita en golvläggare för att få det gjort på ett proffsigt sätt. Men är du lite intresserad av att lära dig eller bara förstå, så läs de här sju stegen.

Sju steg till en fin fiskbensparkett

Nummer ett är alltid förberedelser av underlaget du ska lägga parketten på. Rengör och kolla draghållfastheten. Andra steget är att mäta in en fris, det som bygger ut från väggen. Lägg till 10 mm för att golvet ska få större rörelsefrihet. Ett tips är att använda dig av snörslå. I tredje steget ska du planera. Markera en rak linje och lägg ut alla bitar och se till att det stämmer. I fjärde steget fyller du kanterna på frisen med att lägga växelvis en höger- och en vänsterstav. Femte steget är att låta limmet härda. Därefter kan du kapa överskott med en sänksåg. Sjätte steget handlar om att få stavparketten på plats. Den har not och fjäder, så på utsidan av fiskbensparketten behöver du alltså fräsa en not. Ha dammsugaren med. Sist lägger du listband och fris.

20 Feb 2022