Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Lägenhet, villa eller radhus kan ha olika krav på säkerhetsdörren

Vad vore ett hem utan en dörr? Oavsett om man bor i lägenhet, villa eller radhus är ytterdörren viktig. Den håller tjuven borta och hjälper till att hålla hemmet ljud- och värmeisolerat.

Det finns dörrar i olika säkerhetsklasser och det gäller att veta vad försäkringsbolaget kräver. En säkerhetsdörr ska vara CE-märkt och oftast vara i minst säkerhetsklass 3. Men detta kan variera så det är alltid bästa att först fråga sitt försäkringsbolag vad som gäller.

Det finns även andra saker att tänka på vid val av säkerhetsdörr. Bor man i en villa eller i ett radhus kan det vara viktigt med en välisolerad dörr som klarar att stå emot riktigt låga temperaturer. Det finns också dörrar som står emot vind och vatten extra bra, vilket kan vara praktiskt i vårt nordiska klimat.

Idag går det att få en säkerhetsdörr som är snygg och som passar huset

Det kan vara svårt att veta vilken dörr som uppfyller de olika krav som man har, men det finns professionella företag som säljer säkerhetsdörrar i Stockholm som kan hjälpa till. En säkerhetsdörr är en större investering och det är viktigt att man köper rätt dörr med de egenskaper som man behöver. En säkerhetsdörr kan idag fås i många olika modeller, material och färger och vissa företag kan även specialtillverka säkerhetsdörrar så att de passar med arkitekturen i gamla hus. Detta innebär att man inte längre behöver kompromissa utan kan välja både säkerhet, funktion och utseende.

23 Dec 2020