Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Köpa spabad till villan

När man har köpt sin drömvilla och renoverat och inrett den till perfektion, är det dags för nästa projekt: tomten. Många villaägare bygger med åren upp fantastiska trädgårdar med planteringar, rabatter, stigar och pergolor. Ett mycket bra sätt att göra sin trädgård attraktiv året om är enligt vår mening att köpa ett spabad och installera i anslutning till huset, gärna på altanden eller inom rimligt gångavstånd till huset.

Det perfekta villalivet

Ett spabad är en sorts jacuzzi för utomhusbruk som rymmer två eller fler personer. Det har massagemunstycken och ofta även bubbelfunktion. I ett spabad sitter du bekvämt och säkert året runt, vilket gör att man verkligen kan njuta av trädgården under alla årstider Du håller säkert med om att det finns något visst med att sitta med en whisky en kall vinterdag med din livspartner, se hur snökristallerna gnistrar i träden och hur småfåglarna plockar frön ur fågelmataren, och samtidigt känna dig varm och bekväm medan en vattenstråle masserar din rygg.

Att installera ett spabad

Ett spabad kan installeras vartsomhelst där det finns en plan yta. Dock är det ganska tungt och ska helst ha en gjuten platta att stå på. Ett alternativ kan vara en paddad stenmjölsbädd, med hård cellplast ovanpå. Man kan också placera ett spabad på altanden, kanske det bästa stället om man har en stor altan. Då har man dessutom nära till altandörren, något som garanterat gör att man kommer att utnyttja badet mer under vinterhalvåret.

För att installera ett spabad krävs helst en VA-kunnig hantverkare, och även en behörig elektriker. Vill du att spabadet ska bli en tillgång för villan och kunna användas säkert är det av yttersta vikt att det installeras korrekt. Fel inkopplat kan ett spabad bli livsfarligt.

Lär barnen respekt för vatten

Har du barn är det också viktigt att du lär dem om hur man beter sig i och kring ett utomhusbad. Har de rätt respekt för vattnet kommer ni hela familjen att kunna njuta av sköna bad tillsammans året runt. Man ska dock aldrig låta mindre barn bada ensamma i ett spabad, som vuxen bör man alltid hålla ett vakande öga på barnen när de badar. Spabadet har dessutom ett lock som alltid ska ligga på när det inte används och ingen vuxen är i närheten.

En värde- och humörhöjare

Ett spabad är en investering som verkligen höjer värdet på villan och bidrar till att göra hela trädgården till en lustfylld plats. Låt det utgöra en utgångspunkt för resten av trädgården och planera odlingar och rabatter runt om. Man kan även bygga in ett spabad med jord och plantera gräs runtom och på så sätt verkligen göra det till en del av naturen. Fantisera fritt kring hur du vill att din trädgård ska bli för att din drömvilla verkligen ska bli allt du önskat dig.

När du bestämt dig för optimal placering av ditt spabad kontaktar du en återförsäljare som kan hjälpa dig att hitta rätt modell och även hjälpa dig med installationen. Börja planera idag så har du snart ett skönt spabad att krypa ner i när du vill, oavsett årstid.

23 May 2018