Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Köp enbart villa med god isolering

Är du på väg att köpa en villa? Du kanske redan har bestämt dig för område och är ute och letar efter den rätta villan? Det är många parametrar att ta hänsyn till. 

Vad kostar själva villan och tomten?

Vilket pris är du ute efter? Det är ju du som avgör hur mycket en villa och tomt får kosta, och var gränsen går för att du ska vara intresserad av att köpa en sådan. Du kanske har dragit både en undre och en övre gräns. Allt sådant spelar in när du beslutar dig för om du köper en villa eller inte.

Hur stort lån bör du ta?

Priset på villan och vilka ekonomiska möjligheter du har, spelar ju stor roll för om du behöver ta ett lån eller inte. Sedan spelar storleken på räntan även in när du beslutar dig för att ansöka om ett lån eller låter bli.

Vad kostar uppvärmningskostnaderna?

Förutom priset på villan och storleken på både lån och ränta, kommer själva uppvärmningen av huset att vara det största utgiftsposten för din villa. Vad får det kosta varje år? Om du har mycket stora uppvärmningskostnader, finns det något sätt att åtgärda det? Ett sätt är ju att se till att din villa inte släpper ut värmen, utan ser till att isolera villan.

Vad kostar det att isolera villan?

Om uppvärmningen är för stor för din plånbok, bör du isolera villan mer. De största källorna till värmespill är genom fönster, dörrar och ventiler. Det är där du bör fokusera. Vad kommer det att kosta att till exempel byta fönster till Energifönster? Kan du byta dörr, eller montera fler dörrar som tillsammans isolerar huset mot värmespill. Dessutom bör du titta på om du kan isolera väggarna bättre. Här har du olika alternativ. Antingen ser du till att isolera villan genom att isolera det med hjälp av isoleringsskivor, eller genom att isolera det med hjälp av cellulosa.

Isolera med cellulosa

Många isolerar med onaturliga material som plastfiber och annat onaturligt. Varför inte återanvända sådant som är träspill? Det är naturligt, avger inga gifter, har en bra isoleringsförmåga och är naturligt på alla sätt och vis. Anlita en firma i Stockholm som är experter på isolering av villor. Känner du inte till någon som arbetar med isolering i Stockholm kan du googla "isolering Stockholm" så bör du få förslag på flera sådana. Annars kan du läsa mer här: http://www.isoleringstockholm.nu.

26 Oct 2018