Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Kontakta en rörmokare i förebyggande syfte

Det finns vissa saker i ett hus som kostar mycket pengar att åtgärda då de går sönder och då dessa ofta kommer som en överraskning för många husägare så kan det vara på sin plats att komma med några små tips. Om man först och främst – kortfattat här – äger ett hus så måste man vara beredd att lägga ner mycket pengar på huset i fråga. Vi ska inte ljuga här; att äga ett hus kostar mycket pengar och mycket av detta lägger man också på rent underhåll.

Just ordet underhåll ska man dock se som något positivt och det är också det som det hela handlar om. Genom att man lägger pengar på regelbundet underhåll av sitt hus – ja, då slipper man också de där kostsamma och ovälkomna överraskningarna som vi nämnde ovan. Vad menar vi då med detta? Det som vi försöker säga här är att vissa saker är enklare än andra att upptäcka- och korrigera fel som uppstår medan andra inte syns förrän det är för sent.

Om vi här tar – för att illustrera vad vi menar – ett hus i Stockholm som exempel och säger att ägaren till detta ständigt gör regelbundna besiktningar på egen hand. Det vill säga; han kollar hur exempelvis brädfodringen ser ut, han kollar om det behöver bytas någonting invändingt och har försöker hela tiden hålla koll på sina vitvaror, ventilation och andra saker som kan ha en tendens att gå sönder.

En rörmokare upptäcker felen i tid

Man får här alltså säga att denna husägare i Stockholm egentligen ligger över genomsnittet rörande skötsel av sitt hus; detta då många andra inte bryr sig överhuvudtaget utan bara tar för givet att allting ska fungera.

Dock – denna man i Stockholm drabbas dock ändå och trots sin noggrannhet av en ovälkommen kostnad och detta då han en natt vaknar av att ett rör i köket sprungit läck. Då husägaren därefter inser att han inte på egen hand kan ordna detta så tvingas han ringa en rörmokare som kommer och korrigerar problemet i huset i Stockholm. Detta kostar inte så mycket och är sådant som kan hända.

Det som däremot kommer att kosta mycket pengar är det faktum att denne rörmokare i Stockholm säger att det rör som sprungit läck är så rostigt och i så dåligt skick att det finns en uppenbar risk att samtliga rör- och ledningar i huset måste bytas. Det här kommer däremot att kosta mycket pengar då ett stambyte inte direkt är ett enkelt projekt. Menas med detta är således - som husägare måste man då och då anlita professionella personer som kommer och genomför besiktningar av de ytor i huset som kan vara svåra att upptäcka.

För rör- och ledningar ringer man här en rörmokare, för taket ringer man en takläggare och för exempelvis husets grund så ringer man ett företag som jobbar med dräneringstjänster. Att ligga steget före som husägare är något som verkligen kan spara mycket pengar i slutändan.

Denne man i Stockholm hade exempelvis kunna laga rören innan den rörmokare han tvingades ringa föreslog ett stambyte och detta genom en relining – något som fixar de befintliga rör- och ledningar som löper i husets insida till en billigare kostnad.

7 Aug 2017