Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Köksrenovering i Stockholm tog köket till modern tid

Charmigt är ofta ordet man använder när hus är i originalskick. Men är fastigheten i Stockholm byggd på femtiotalet kan det behövas en köksrenovering.

Hur var det överhuvudtaget möjligt? Den frågan dök upp om och om igen för Anton som precis ärvt ett gammalt hus av en släkting i Stockholm. Anledningen till tankarna var att huset var byggt i början av femtiotalet vilket inte är allt för länge sen. Han kunde inte tro sina ögon när han insåg att tiden stått stilla där inne.

Huset var som en tidskapsel och hade vad som måste vara originaltapeter. Han insåg att allt faktiskt var original, inte minst köket. De gamla sneda skåpen och de blommiga tapeterna. Även om släktingen tagit väl hand om huset krävdes renovering för att ta huset till rätt århundrade vilket faktiskt skulle bli kul.

Köksrenovering blir först ut

Anton hade tänkt flytta in i huset medan det fick nytt liv och bestämde att kök och sovrum skulle stå först i tur. Efter att ha letat lite online hittade han ett kök han gillade. Han kontaktade företaget som hade köket och gjorde köksrenovering i Stockholm. Han hade tur och de kunde ta hand om hans projekt.

Köket han valt var ett standardkök och fanns redan färdigt. Det innebar att de kunde börja omgående. Visserligen skulle de behöva börja med att kontrollera alla rör, men företaget hade personal till allt sådant. Det kändes skönt att bara kunna lämna över. Under den första renoveringen skulle han bo hos en kompis. När han kunde laga mat skulle han flytta in.

5 Apr 2023