Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Klassiskt skolade hantverkare i Stockholm

Ska ni renovera lägenheten och letar efter hantverkare i Stockholm? Välj då en byggfirma med klassiskt skolade hantverkare och som erbjuder totalentreprenad.

Till många renoveringar och byggprojekt kan man behöva anlita flera olika slags hantverkare. Till en badrumsrenovering kan det exempelvis behövas plattsättare, målare, vvs-installatör och elektriker. Att leta hantverkare tar tid men också att koordinera arbetet och se till att rätt hantverkare är på plats när de ska.

Som tur är finns det byggföretag med totalentreprenad som kan se till att rätt typ av hantverkare utför jobbet. Det sparar en massa tid och gör att renoveringen ofta blir klar mycket snabbare. Skulle det ändå uppstå problem vet man vem man ska kontakta och slipper hantverkare som skyller på varandra. Men den stora fördelen med totalentreprenad är att det är mer ekonomiskt.

Se upp för oseriösa hantverkare

En seriös hantverkare och byggfirma i Stockholm åtar sig både små och stora uppdrag. De kan exempelvis bygga ett skafferi till köket, men också hjälpa till att bygga ut villan. Hur mycket det kostar att anlita hantverkare beror till stor del på arbetets omfattning och materialkostnaderna. Men priserna kan också variera mellan olika hantverkare och man ska därför alltid ta in flera offerter.

För att inte råka ut för oseriösa och slarviga hantverkare är det viktigt att man också ber om referenser och att man dessutom ringer upp dessa och ställer frågor. Bästa sättet att hitta bra hantverkare är egentligen genom att fråga vänner om tips. Innan renoveringen eller bygget påbörjas måste man också skriva ett ordentligt avtal med hantverkaren eller byggfirman.

25 Sep 2022