Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Installera värmepumpar i Stockholm

Du som vill sänka dina kostnader för uppvärmning av din bostad, bör kontakta en leverantör av värmepumpar i Stockholm. Luftvärmepump är en bra energilösning.

Du har konstaterat att räkningen för fjärrvärme eller direktel har ökat kvartal för kvartal. Allt tyder på att trenden kommer att fortsätta. Du är dessutom miljömedveten och vill hjälpa till att rädda klimatet genom att satsa på grön energi. Visst kan energi från fjärrvärmeverk och direktel i sig vara miljövänlig, men det innebär onödigt slöseri med dina pengar och samhällets resurser av energi.

En luftvärmepump plockar upp energi som finns i uteluft. Det fungerar även om luften håller relativt låg temperatur. En värmepump drivs med el, men om du köper en kWh kan pumpen ge tillbaka tre kWh eller mera. Med andra ord minskar den rörliga energikostnaden med cirka sjuttio procent. Efter några år är investeringen i värmepumpen återbetald.

Värmepumpar i Stockholm för uppvärmning

Med en luftvärmepump kan du värma inneluften direkt eller via ett vattenburet system. Du kan till och med parallellt ha golvvärme och radiatorer, men då krävs det att du har shuntar som ser till att framledningstemperaturen blir anpassad. Fördelen med värmepump och golvvärme är att värmen fördelar sig jämnt över hela golvytan. Luftvärmepumpen ger då både komfort och lägre uppvärmningskostnad.

Kontakta ett företag med energiexpertis, om du vill installera värmepumpar i Stockholm. Du får hjälp med att göra en investeringskalkyl. Ni reder ut om pumpen klarar hela ditt energibehov under årets alla dagar. För riktigt kalla dagar kan du komplettera systemet med elpatron. Om du har ett vattenburet system kan du välja en luft-vattenvärmepump. Annars väljer du en luft-luftvärmepump.

26 Jul 2022