Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Ibland kan det bli lite desperat

Lägenheter och hus är stora investeringar. När man ska sälja sitt gamla boende för att köpa ett nytt, vill man givetvis få så mycket betalt som möjligt.

Som exempel kan man ta den unga familj i Stockholmstrakten som funderar på att lägga ut sin bostadsrätt till försäljning. Drömmen är ett fristående hus någonstans i närheten, så att man lätt kan pendla till jobbet. Deras bostadsrätt är inte speciellt gammal, men de tyckte ändå att köksbelysningen med sina vita kupor var lite omodern. Det ska se fräscht och elegant ut på bilderna i mäklarens katalog, så därför bestämde de sig för att byta köksbelysning. Sagt och gjort. De åkte och köpte nya, blanka spotlights och monterade dem i köket. Detta för att det skulle se attraktivt ut på bilderna och för att höja värdet, det vill säga priset, på lägenheten. Men, som de sa, lamporna åker ner när de väl säljer lägenheten, för de ingår inte i försäljningen. Man blir häpen. Säljare kan ta till lite desperata åtgärder ibland, för att skapa uppmärksamhet.

Glada par

Fokus på försäljning

Nu är det inte bara utanpåverket som är viktigt när man säljer en bostad. Visserligen finns det folk som stirrar sig blinda på snygga spotlights och blanka stålrörsdetaljer, nya köksluckor och ommålade väggar, men det är ändå bara de ytliga detaljerna man ser vid en visning. För att väcka ännu större intresse kan det vara en bra idé att kontakta en riktigt duktig mäklare, som kan göra köparen uppmärksam på andra fördelar också. Han har givetvis fokus på försäljning till så högt pris som möjligt, men han har också koll på fastighetsdetaljer som kan vara intressanta för en köpare.

Fördelar man inte ser direkt

Genom att titta på ritningar kan man lätt se sådana saker som en suverän planlösning. Men bra aspekter när man säljer ett boende kan också vara det faktum att stammarna nyligen är bytta och att avloppsrören är i toppskick. Det kan också vara att värmepannan är så gott som ny, att spisen är av lyxmodell eller att taket är renoverat eller bytt. Kanske går bussen precis utanför dörren, och det är också en fördel. Närheten till skolor och affärer är också ett säljargument. Alla tittar inte på taklamporna, för det är många som köper en bostad för lägets skull, och de kan byta ut en helt ny köksinredning bara för att få allt att stämma med deras egna önskemål. Vi rekommenderar att läsa mer på: https://www.sundbybergmäklare.se

5 Mar 2020