Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Hugg i sten när du planerar trädgården

Är du villaägare? Grattis, då har du en hel del att tänka på. Att få en hel villa med flera rum är roligt att inreda. Hur har du bestämt dig? Fyller du ditt hem med överloppsmöbler, för att du inte vill köpa nytt? Eller börjar du från grunden och köper nya möbler som passar ditt hem? Många säljer hela sitt bohag när de flyttar in i nytt hem. Då får man precis den inredning som man önskar sig i sitt nya hem. Det kan bli dyrt men värt priset att få den stil som man önskar sig. Andra behåller värdefulla möbler och omger sig med dem man har bestämda känslor inför.

Sten passar mycket väl i trädgården

Nu är det ju inte bara inomhus som man bör planera inredningen, även utomhus bör du planera omgivningen runt huset. Som trädgården till exempel. En tanke du bör skänka i din planering av trädgården är hur du ska använda den. Vilka behov har du? Ska ni planera med altan? Många bygger altaner, trots att det inte är nödvändigt. Man kan bygga plana ytor med sten också. Det ger mer liv åt utomhusplatsen, plus att om man gillar gröna växter trivs de bra nära utomhusplatsen. Runt den kan du plantera rosor som ger en underbar doft. Du kan även inhägna platsen med en spaljé där vinrankor kan växa, eller tomater, eller humle. Tänk bara på att om du planterar humle fortplantar sig deras rotsystem och kan ta över hela växtligheten. Plantera den i krukor för att förhindra att deras rotsystem tar över annan växtlighet. 

Använd sten till mer än altan

Med sten kan du bygga annat än plana ytor. Sten passar bra som stopp för rabatter. Det finns olika sorters sten som passar till olika rabattbäddar. Speciellt passar det bra om du har en sluttande tomt, där du kanske vill bygga avsatser där du planterar gräs eller buskar. Kom ihåg att plantera en liten gran för utomhusbelysningen till jul. Fruktträd är också populära. Har man barn är fruktträden särskilt omtyckta. Du kan till och med bygga egna bänkar där du kan njuta av din trädgård. 

Använd sten i inredningen inne

Sten som material är väldigt populärt även inomhus. Varför begränsa det till uteplatsen. Du kan bygga en mycket vacker trappa av sten. Det ger ett elegant intryck och stabilare trappa lär du inte få heller. Du får dessutom en trappa som håller i flera år och som inte behöver underhållas. Sten i köket är också vackert. Det slits aldrig ut, missfärgas inte och håller livet ut. Du kan även beställa stenskivor till din köksinredning. Det ger ett bra komplement till köksskåpen, om de är gjorda i trä. Läs mer här: www.ve-sten.se.

12 Jan 2018