Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Höjer badrum verkligen värdet på villan?

Det finns vissa saker som man kan göra med sin bostad som alla höjer värdet på den. Vilka det är, är det många som vill veta. Innan man kommer till det stadium då man ska visa bostaden, och kanske gör en homestyling, finns det andra saker som du kan förbereda innan visning. Här tar vi upp de saker som de flesta mäklare vill att man gör med sin bostad.

1. Fixa trädgård eller balkong

Att ordna med trädgården och balkongen är viktiga saker. Trädgården är bland det allra första som man som besökare ser. Och alla som besöker en villa, radhus eller bostad, är ju sådana som är intresserade av att eventuellt köpa den. Då bör de få ett bra första intryck. Är då trädgården rörig, fullt av ogräs och ful, ja då stöter det bort många spekulanter. Medan en fin trädgård, som är mysig och full med vackra blommor och liknande får fler som blir intresserade av att eventuellt köpa villan. Likadant är det med en balkon. Är den full med konstiga möbler eller skräp, så stöter det bort intressenter. Så se till att balkongen ser mysig och inbjudande ut.

2. Fixa detaljerna

Allt som inte är bra i bostaden bör fixas; har man trasigt staket, fixa det, har man trasiga tapeter ska de rivas ned och tapetseras om, har man spruckor i väggar, tak eller lister, se till att de blir fixade. Har man mossa eller alger på taket, ska de tvättas bort. Även fläckar på fasaden eller inomhus, allt sådant ska bort. En som är intresserad av att köpa ett hus, radhus eller en bostadsrätt vill inte ha en smutsig bostad, oavsett hur mycket värd den än skulle kunna vara. Det första intrycket är jätteviktigt och det får man inte om bostaden har fläckar, sprickor eller andra skavanker.

3. Skaffa möbler till alla rum

Att visa upp ett hus med helt tomma rum blir inte bra alls. Ingen vill köpa en "lokal" som det kan kännas som när man går och tittar på ens blivande hem. Att ha rum som är helt tomt, håller borta spekulanter. Det blir svårt att få dem intresserade om man har många tomma rum. Därför bör man alltid möblera de rum där det inte finns några möbler.

4. Renovera kök och badrum

Till sist, om det är så att det är länge sedan som man renoverade badrum och kök, då bör man renovera dem innan visning. Har man nyss gjort det, då är det bra, men renoveringar som är mer än 20 år gamla bör man göra om på nytt. Om du letar efter duktiga hantverkare till renovering av badrum i Stockholm, kan du läsa mer om på: https://www.badrumstockholm.biz.

27 May 2019