Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Hitta rätt mäklare i Sundsvall

Ska ni sälja ert hus i Sundsvall? En bostadsförsäljning är en viktig affär eftersom den oftast har betydelse för nästa boende. Därför gäller det att anlita en riktigt skicklig mäklare.

En bostadsförsäljning är en stor affär och det går inte att lämna något åt slumpen. Framförallt inte om man ska investera vinsten i ett nytt boende. Då gäller det att göra allt för att få ut så mycket som möjligt så att man får råd med en bra bostad. Därför ska man anlita en skicklig mäklare i Sundsvall som väl känner till området där lägenheten eller villan ligger. Då ökar chanserna att få ut ett riktigt bra pris eftersom mäklaren kan presentera området där bostaden ligger och lyfta fram allt positivt. Många som ska köpa en ny bostad har också ofta frågor om själva området, och då är det bra om mäklaren kan svara på dessa frågor.

Viktigt att man känner förtroende för mäklaren

Det kan låta märkligt, men personkemin måste stämma med den mäklare man väljer att anlita. Man ska inte bli bästa vänner, men det är viktigt att man litar på sin mäklare och känner att denna gör ett bra arbete. Därför kan det vara smart att träffa mer än en mäklare innan man bestämmer sig för vem man vill anlita. Enklast är att be några olika mäklare att värdera den bostad man vill sälja, eftersom de flesta mäklare gör detta kostnadsfritt. Se värderingen lite som en anställningsintervju och ställ passande frågor, men använd också magkänslan.

15 Mar 2022