Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Hitta rätt hjälp vid bostadsförsäljning

Att sälja ditt hus är ofta ett stort beslut och det är viktigt att det blir rätt. Att hitta någon som hjälper kan kännas som en djungel, speciellt om du vill sälja snabbt och till ett bra pris.

Att sälja ditt hus kan vara något som är svårt att göra själv. Det finns mycket att tänka på och göra, vilket kan vara svårt, om inte nästan omöjligt att göra, utan de rätta resurserna. En mäklare kan hjälpa dig att sälja ditt hus enkelt och utan att du får huvudvärk när du försöker göra pappersarbetet själv. En mäklare har redan kunskapen om priserna på husen runt om ditt område, och hjälper dig att få ut ditt hus till försäljning. Det första steget är att värdera ditt hus, sedan att ta bilder för att lägga ut på försäljning. Det är värt att anställa en städfirma för att hjälpa till med visningsstädningen. Alla små detaljer är viktiga när det kommer till att sälja ditt hus. Om du planerar att sälja ditt hus, har du säkert också planer på att köpa ett. Slå därför två flugor i en smäll och få hjälp av en mäklare att både sälja och köpa ett nytt hus.

nycklar

Var krävs för att bli en mäklare i Sverige?

Inte vem som helst kan bli en fastighetsmäklare utan det krävs en högskoleutbildning som är på minst 120 hp. Inriktningen på utbildningen ska vara inom civilrätt, fastighetsförmedling, fastighetsrätt, ekonomi, byggnadsteknik, fastighetsvärdering, skatterätt och ekonomi. Förutom studierna måste personen också göra en praktik för att kunna bli en fastighetsmäklare. Denna är under 10 veckor och måste ske hos en registrerad fastighetsmäklare.

Hitta rätt mäklare för dig

Idag finns det en hård konkurrens när det kommer till fastighetsmäklare och det finns många att välja mellan. Oroa dig inte - du kan fortfarande hitta rätt för dig. Kolla alltid tidigare recensioner från gamla kunder säger om mäklaren. Tänk också på hur mycket mäklaren kommer att ta i arvode. Eftersom det är så hård konkurrens är detta något som du kan förhandla ner. Mer erfarna mäklare tar ofta ett högre mäklararvode än nyare mäklare. Det är inte alltid den billigaste som är den bästa heller, utan det som är viktigt att ditt hus blir sålt till ett bra pris. Boka alltid ett möte med mäklaren innan du bestämmer dig. Det är trots allt en person du ska trivas med eftersom ni kommer att spendera tid tillsammans. Läs mer på denna webbplatsen: https://www.solnamäklare.se

9 Mar 2020