Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Hitta en professionell mäklare som kan hjälpa dig

Att sälja ditt hus är ett stort beslut. Det finns mycket att tänka på, och det är inget du kan göra själv. Det är som tur är inte svårt att hitta en professionell mäklare i Täby som kan hjälpa dig.

Att sälja ditt hus kan vara ett av de största besluten som du kan ta som privatperson. Det finns mycket du måste tänka på för att se till att det är rätt beslut för dig. Det första du behöver göra är att hitta en mäklare som du trivs med, och känner att du kan lita på. Idag finns det många mäklare i Täby som du kan välja mellan. En mäklare kan hjälpa dig att få en bra offert på ditt hus eller lägenhet. En mäklare är specialist på det området som du bor i, och vet därför hur mycket ditt hus kan säljas för. Träffa alltid din mäklare innan du bestämmer vem som du vill ska sälja ditt hus. Det är ett val som du vill trivas med - speciellt eftersom ni kommer att spendera tid tillsammans.

Hur går en försäljning av ett hus till?

Det första du måste göra är att bestämma dig för att du ska sälja, och vart du vill flytta. En mäklare kan hjälpa dig med både försäljningen av ditt hus, och att köpa ett nytt hus. I början av processen behöver ditt hus värderas. Efter detta är det dags att ta bilder på ditt hus och sedan lägga ut dessa. När det kommer till att ta foton till försäljning gäller regeln “less is more.” Det är också värt att investera i en visningsstädning, så att huset verkligen ser fantastiskt ut när bilderna blir tagna. Det är ingen hemlighet att ett hus som ser bättre ut är enklare att sälja.

Tänk på mäklararvodet

Det finns många mäklare som vill att du ska välja just dem för att sälja ditt hus. Detta är något som du kan använda till din fördel då du kan förhandla ner mäklararvodet. Vad detta ligger på är olika från firma till firma. Mer erfarna firmor tar självklart ett högre mäklararvode än en mäklare som precis har fått sin licens. Du betalar för erfarenheten, och ibland är det värt att betala lite extra för att ditt hus ska sälja snabbare och till ett bra pris. Det kan också skilja sig mellan kommun och kommun hur mycket mäklararvodet ligger på.

13 Feb 2020