Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Håll bostaden i nyskick längre

Att flytta in i en ny bostad är en underbar känsla som innebär att man har en härlig resa framför sig. Man kan inreda, göra fint och köpa möbler allt utifrån det egna huvudet och man kan förvandla bostaden till det man alltid drömt om - i den mån detta är möjligt. Ännu bättre är det om bostaden i fråga är något som man själv byggt och varit med och designat.

Detta oavsett om man köpt ett nyckelfärdigt hus eller låtit bygga ett arkitektritat hus i lösvirke; har man varit med och planerat och skapat det egna drömhuset är det också en känsla som är svårslagen då man väl kliver innanför dörren. Men, vardagen tränger sig alltid på och gör sig påmind.

Om du flyttat in i ditt nya drömhus i Stockholm så kommer du också att hålla en i det närmaste pedantisk hållning till allt: du kommer att städa, du kommer att tvätta, du kommer att putsa och du kommer att hålla efter. I en viss tid. Därefter så kommer allting att bli som vanligt igen. Något som är oundvikligt och detta då de flesta av oss fungerar så. Däremot så behöver det inte handla om något rent förfall och det behöver heller inte vara så att bristen på tid sätter stopp för dina ambitioner att hålla rent.

Det senare är vanligt i Stockholm och andra större städer. Man vill städa och hålla hemmet snyggt - men tiden finns inte för detta. Däremot finns det en möjlighet att köpa sig lite ordning och reda och därmed också frigöra mer tid till sig själv och den egna familjen. Något som innebär att man anlitar ett företag för professionell och regelbunden hemstädning.

Ta professionell hemstädning med Rut-avdraget

Professionell hemstädning är något som blivit extra populärt och vanligt i större städer. Tjänsten ger dels tid över till annat och dels så fyller den också det egna syftet - att man ska kunna öppna dörrarna och mötas av ett rent och snyggt hem. Att detta blivit vanligt kan även förklaras - till stor del - av att man kan dra av tjänsten på sin deklaration och genom sitt rut-avdrag. Med ett årligt tak på 25.000 kronor så kan man dra av halva kostnaden för arbetet.

Är man två vuxna i ett hushåll så har man också 50.000 att röra sig med - avdraget i fråga är personligt och inte bundet till hushåll. Det är på det stora hela en bra sak att använda hemstädning - fördelarna är många, många fler än nackdelarna. De senare ligger endast i att man dels kan råka ut för ett fuskjobb och bli missnöjd samt att man exempelvis kan ha oturen att träffa så pass fel i val av företag att man blir bestulen.

Undersök företaget innan och slipp problem

Det som krävs för att undvika detta är att man undersöker lite noggrannare. Vilka städföretag finns i Stockholm, hur mycket kostar hemstädning i respektive regi, hur många kunder har man och hur ser de anställdas villkor ut - finns exempelvis kollektivavtal?

Ju mer man undersöker, desto säkrare tjänst kommer man också att få. Nio av tio städföretag är säkra och levererar jobb som är kvalitativa. Det tionde ska du undvika och detta faller ofta bort genom att du ställer de frågor vi ovan nämnde.

14 Jan 2019