Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Gör en elinspektion i villan

Är du i köptagen att köpa en ny villa? Funderar du på det eller har du redan slagit till? Då är en gratulation på sin plats. Det är många spännande saker som kommer med att bli ny villaägare. Beroende på hur gammal villan är, kan man till exempel behöva göra en elinspektion av den nya villan. Särskilt viktigt är det om man har blivit villaägare till en villa av äldre modell. De tidigare ägarna kan ha gjort gamla elsystem, som kan behöva förnyas. Dels kan det handla om att installera nya eluttag, nya strömbrytare. Man kan behöva ett nytt proppskåp, eller abskyta eksystemet till nya solpaneler.

Bli nya tidens elanvändare

Att skaffa sig solpaneler är ett utmärkt sätt att bli den nya tidens elanvändare samtidigt som man blir sin egen elproducent. På somrarna kan du ackumulera energin som du använder och kan sedan sälja till dina grannar. För de pengar som du får in på somrarna, kan du sedan köpa energin till din elanvändning på vintrarna om det inte finns tillräckligt el under vintrarna. Ett annat sätt att använda elen är att använda den så smart du bara kan.

Så gör du:

  • Uppdatera datorer, mobiler och andra elaktriska saker genom att installera nya program som är tillverkade för att dra mindre el.
  • Man kan se till at byta alla lampor till LED-lampor som drar mindre el.
  • Se till att alltid stänga av all elektronik till natten, aldrig låta datorer eller TV-apparater stå på stand-by-läge eller låta elsladdar sitta kvar i kontakterna när du inte laddar mobiler och datorer.

Och att vara medveten om hur mycket el man använder. Detta handlar inte om att vara snål och få ner kostnaderna på den elfaktura som man betalar, utan om att få ner elanvändningen och därmed minska vår användning av energi så mycket det bara går. Tillsammans bör alla bli mer medvetna om den mängd som vi slösar av det som jorden ger oss och vår civilisation.

Anlita elektriker i Västerås

Vill du ha mer information om hur du kan använda elen på ett smartare sätt, och göra en elinspektion av villan och bor i Västerås, kan anlita en elektriker i Västerås för konsultation. En elektriker är inte intresserad av att vi konsumentera ska konsumera så mycket el som möjligt, utan kan ha elanvändning på smarta sätt som sitt fokus. Googla "elektriker Västerås" om du bor där. Annars skriver du helt enkelt in den ort där du bor efter "elektriker". Lycka till!

15 Sep 2019