Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Golvslipning istället för golvbyte

Det finns en väldigt stor ruljans i Stockholm gällande bostäder där man ser att folk köper- och säljer som aldrig förr. I detta ligger också en önskan av att man vill sätta sin egen prägel på den bostad man köpt och det vi tänkte göra här är att utfärda en liten varning gällande ett specifikt område: nämligen golvet. Det är nämligen vanligt att en nybliven bostadsägare i Stockholm ser golvet som det första som ska ändas och inget fel i det – golv slits naturligt och ett nött golv som tappat lacken är, helt enkelt, inte särskilt snyggt – det är hur man gör det som vi reagerar på.

Det vanliga är nämligen att man river ut det befintliga golvet och ersätter detta med ett nytt. Vi anser att detta är fel och vi gör det av flera anledningar. Innan vi räknar upp dessa så ska vi även tillägga att det finns andra lösningar och där den absolut bästa är att genomföra en golvslipning. Genom en golvslipning så förädlar man nämligen i många fall ett genuint och förstklassigt hantverk som man, helt enkelt, inte får gav ett nytt golv.

Äldre hus i Stockholm har ofta gamla golv; golv som är nötta – men som under ytan döljer en skönhet som man inte får av dagens modeller (särskilt inte genom att köpa exempelvis klickgolv!). Kort sagt, anlitar man en professionell firma i Stockholm för en golvslipning så får man ofta ett vackrare hem än om man anlitat samma firma för att lägga in ett golv som man köpt billigt hos en större bygghandel. 

Vidare då; vilka fler anledningar finns till varför en golvslipning är att föredra om man vill sätta sin prägel på en nyköpt bostad i Stockholm? Jo, vi anser att man ska ha dessa punkter i åtanke:

  • Miljön. Det är skonsammare för miljön att genomföra en golvslipning än att köpa ett nytt golv. I dagens slit-och-släng samhälle så är det lätt att ryckas med, men sanningen är att man måste tänka till och återvinna det som faktiskt fungerar. Ett golv är ett bra exempel på detta.
  • Man kanske har pengar att röra sig med och man tycker sig anse att det inte innebär någon större kostnad att byta ut golvet. Tänk om! En golvslipning är betydligt billigare och du kan dessutom använda ditt rot-avdrag för tjänsten. De pengar du tjänar på en golvslipning kan behövas någon annanstans i ditt hus i Stockholm. Det finns alltid hål att stoppa slantarna i.
14 Feb 2017