Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Golvslipning för din trivsels skull

Visst kan man flytta in i en lägenhet även om parkettgolvet är slitet, så det är ingen omedelbar panik med golvslipning i Stockholm. Men det är lättast gjort innan möblerna flyttas in dit.

Ett vackert golv gör att hela rummet ser fint ut och möblerna kommer till sin rätt. Låt en professionell golvslipare komma och titta på det gamla golvet. Det kanske har varit en urtjusig fiskbensparkett en gång, och det kan vara värt besväret att få tillbaka dess forna glans. Även gamla gedigna furugolv är helt klart värda att bevara. Det är många bra firmor som utför golvslipning i Stockholm.

Maskinen ska hanteras proffsigt

Det är ingen risk för en massa damm från slipmaskinen, för de moderna modellerna suger in dammet direkt. Däremot är det en konst att hantera maskinen så att resultatet blir bra och jämnt. Därför är det ingen bra idé att slipa golvet själv. Det kan bli besvärligt om man slipar ner för mycket på ett ställe och det blir ojämnt. Tänk på att du ska titta på det där golvet väldigt många år sedan, så det är verkligen lönt att få ett proffsresultat.

När du anlitar golvslipare i din fastighet kan du också utnyttja ROT-avdraget, så du får rabatt på arbetskostnaden. Sedan kan du som kronan på verket också beställa vilken sorts ytfinish du vill ha på ditt golv. Det finns blanka eller matta lacksorter, och det finns vax. Kanske vill du ha en vitaktig färg i något rum. Golvläggaren kan ge dig goda råd.

9 Feb 2022