Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Golv för bara fötter

Känslan när du går på ett nyslipat trägolv är skön. Ett trägolv känns lent och fotvänligt. Känslan då du beskådar samma golv är glädje. Trägolv ska inte bytas utan slipas, i första hand.

Det finns ett otal argument som talar för trägolv och inga emot. Ett trägolv är tillverkat av förnyelsebar råvara. Ett trägolv kan varieras i det oändliga med lasering och mönster och en stor variation av olika träslag. Trägolv är lättskötta och hållbara. Med rätt ytbehandling fungerar de även i kök eller hall.

Vad gör du när golv i andra material blir repiga, fläckiga och slitna? Jo, du får kassera och köpa nytt. Dyrt och inte hållbart, men vad gör man? Vad gör du då samma sak händer med ditt trägolv? Enkelt, du ser till att få golvet slipat. Det kostar bråkdelen av ett nytt golv och efteråt ser golvet nylagt ut igen.

Hur går en golvslipning till?

En golvslipning kräver förberedelser och lite proffsjobb. Du får börja med att ta ut alla möbler i rummet som ska behandlas och räkna med att behålla dem där någon dag. Sedan tar personal med maskiner av allehanda slag och slipar bort det skadade översta lagret.

Det krävs skicklighet och erfarenhet eftersom arbete i ojämn takt kan medföra ojämnheter. När själva slipandet är klart och eventuellt damm tagits bort vill du antagligen ha någon ytbehandling. När den utförts behöver golvet torka någon dag innan du ställer tillbaka möblerna. Nu är förstås möblerna försedda med möbeltassar och du kan slå dig ned och beundra golvet. Läs mer om golvslipning på denna sida: golvslipningnacka.se

24 Apr 2021