Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Från lägenhet till villa

Att flytta från lägenhet till villa är drömmen för många. Men för den som bor i en lägenhet i ett högt hus med liten hiss är inte flytten det roligaste.

För den som alltså bor i ett höghus med trång hiss kan flytten bli jobbig. Först och främst blir det många vändor i en smal hiss. Värst är det för de som bor i centrala Stockholm där många av hissarna i de äldre husen inte får plats med mer än 2 personer och har en maxvikt på ca 150-200 kg. För att få ner soffa, säng, matbord och andra större och otympliga möbler så tvingas man bära ner möblerna för ibland väldigt många trappor och genom smala dörrar. För att det ska gå lite smidigare med flytt från lägenhet så kan man ta flytthjälp från en flyttfirma. Det finns gott om flyttfirmor, speciellt i Stockholm.

För den som flyttar från en mindre lägenhet till en större villa så kan flytten i sig gå rätt smidigt. I en villa så kan ni förhoppningsvis köra upp en lastbil på uppfarten och få relativt kort sträcka att bära från bil till entrén. För att lättare komma igång med att packa upp i er nya villa så kan en flyttfirma bära in alla era möbler och kartonger åt er och ni kan alltså bara börja packa upp. De kan även sköta hämtning av mer möbler och kartonger om inte allt fick plats i första vändan, medan ni i lugn och ro kan fortsätta med uppackning och göra iordning i villan.

För att ni ska få lägga all tid och kraft på att få iordning er nya bostad kan det vara skönt att slippa åka tillbaka för att göra en flyttstädning. Om ni har anlitat en flyttfirma så kan det vara så att dom har något samarbete med en städfirma som utför flyttstädningar. Ibland kan ni ha sån tur att flyttfirman kan ge er ett ihopbakat pris för flytthjälp och flyttstädning. Då anlitar dom ett städföretag och företagen emellan sköter fakturering för flyttstädningen. Detta är smidigt för er, då blir priset också troligtvis lite bättre än om ni bokar tjänsterna separat.

För dig som flyttar från lägenhet till villa så har du mycket att se fram emot. Om du har haft balkong har du ju redan kunnat njuta av solen från balkongen, men med villa kan du nu njuta med altan och gräsmatta. Kanske ska du passa på att bygga en pool också? Bara din fantasi sätter gränserna när du helt plötsligt styr över hela tomten och inte bara insidan av en lägenhet!

18 Jul 2017